COVID podaci za Sarajevo: Pozivni centar zabilježio čak 1.060 poziva za 24 sata

0
Radiosarajevo.ba
COVID podaci za Sarajevo: Pozivni centar zabilježio čak 1.060 poziva za 24 sata
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Rezultati PCR i antigenskih testiranja u protekla 24 sata potvrdili su 559 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Kako navode iz Zavoda za javno zdravstvo KS, u istom periodu od COVID-19 infekcije oporavile su se 564 osobe.

Nažalost, pet osoba je preminulo od posljedica ove bolesti.

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Trenutno su na bolničkom liječenju 183 pacijenta, od kojih je 171 sa akutnom infekcijom. Udio nevakcinisanih osoba u broju hospitaliziranih je 87,98 posto. Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu liječi se 120 pacijenata, a u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš” 63.

Na respiratoru je sedam osoba, osam ih koristi neinvazivnu ventilaciju, dok je na kiseoničkoj potpori disanju šest pacijenata.

Kanton Sarajevo danas bilježi 4.652 aktivna slučaja COVID-19 infekcije. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirana je ukupno 102.441 osoba zaražena koronavirusom i 95.935 izliječenih.

Prosječan dnevni broj slučajeva u proteklih sedam dana iznosi 551", podatak je Zavoda za javno zdravstvo KS.

U COVID-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledano je 677 pacijenata, od kojih je pet transportovano na bolničko liječenje. Drive-in punktovi na Vrbanji, Ilidži, te u Semizovcu i Novom Gradu rade svaki dan u terminima od 7:30 do 20:00 sati.

COVID-pozivni centar zabilježio je 1.060 poziva, a obavljena su i 294 razgovora s pacijentima putem telefonskih brojeva u COVID-ambulantama.

Proteklog dana u KS vakcinisana je 401 osoba.

Iz Ministarstva zdravstva KS još jednom pozivaju građane da se vakcinišu, kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini.

Također, zahvaljuju građanima na saradnji, te ih pozivaju da i dalje poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije