COVID pandemija: Šta je proteklih dana uočeno u Općoj bolnici u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
COVID pandemija: Šta je proteklih dana uočeno u Općoj bolnici u Sarajevu
Foto: Opća bolnica / COVID odjel

U posljednja 24 sata u COVID trijažnoj ambulanti Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš pregledano je 40 pacijenata, od kojih su četiri primljena na hospitalizaciju u COVID odjel.

Kako je saopćeno iz ove sarajevske bolnice, dva pacijenta sa ovog odjela završila
su bolničko liječenje i otpušteni su kući.

U COVID odjelu jutros je na hospitalizaciji 48 pacijenata (jučer bilo 51), od kojih je osam na intenzivnoj njezi, na respiratoru-invazivnoj mehaničkoj ventilaciji je jedan pacijent, a troje su na neinvazivnoj ventilaciji.

Foto kritika | Kada će se u Sarajevu konačno početi poštovati saobraćajni znakovi?

Foto kritika | Kada će se u Sarajevu konačno početi poštovati saobraćajni znakovi?

Visoku kiseoničku potporu pri disanju dobivaju četiri pacijenta.

Posljednjih dana zabilježen je blagi pad hospitaliziranih pacijenata u COVID odjelu Opće bolnice, ali je uočeno ubrzano pogoršanje kliničke slike pacijenata, u odnosu na prethodni val.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi svakodnevno se obavlja na stotine pregleda, a samo na Urgentnom centru pregleda se više od stotinu pacijenata. Tokom jučerašnjeg dana na ovom odjelu je opservirano 118 pacijenata. Radi se o pacijentima sa hroničnim oboljenjima, moždanim udarom, internističkim bolestima te lomovima ekstremiteta.

Prethodnog dana u Općoj bolnici su rođene dvije bebe i urađeno je 27 operacija, od kojih su četiri bile hitne. Ukupno su 42 pacijenta primljena na bolničko liječenje, a 52 je završilo hospitalizaciju i otpušteni su kući, saopćeno je jutros iz ove ustanove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije