COVID bilten za BiH: Duplo više zaraženih nego jučer, preminulo šest osoba

0
Radiosarajevo.ba
COVID bilten za BiH: Duplo više zaraženih nego jučer, preminulo šest osoba
Foto: Arhiv / Pandemija u Sarajevu

U protekla 24 sata, u BiH registrovana je 61 novozaražena osoba (jučer 33). Ukupno je u BiH testirano 2.033 osoba (jučer 1.860). U FBiH je danas registrovano 57 (jučer 14) novozaražena, a u RS-u 4 (jučer 19).

U posljednja 24 sata u BiH je od posljedica koronavirusa preminulo šest osoba. (jučer tri).

U FBiH jedan smrtni ishod (jučer također jedan), u RS-u četiri (jučer dva), dok je u Brčko distriktu također preminula jedna osoba (jučer nije bilo smrtnih ishoda).

NAPOMENA: Zbog nepotpunog izvještavanja privatnih laboratorija, podaci nisu kompletirani.

FBiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1.682 uzorka od kojih je 57 pozitivno na koronavirus.
Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je jedan novi smrtni ishod u Zeničko-dobojskom kantonu. Do sada su testirana ukupno 702.036 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 133.795 osoba. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 125.100 pacijenata.

S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.525.

RS

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS izvršeno je testiranje 252 laboratorijska uzorka, a novi koronavirus je potvrđen kod četiri muške osobe od kojih je jedna mlađa, jedna srednja i dvije starije životne dobi.

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Riječ je o osobama srednje i starije životne dobi iz Gacka, Prijedora, Bijeljine i Banje Luke.

Do sada je u RS potvrđeno 64.311 slučajeva virusa, a ukupno je preminulo 3.765 osoba kod kojih je potvrđen test na koronavirus.
U RS, od ovog virusa, do sada se oporavilo 48.051 osoba, a testirano je 281.810 osoba.

Brčko distrikt BiH

U Brčko distriktu BiH danas bez novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminula je jedna ženska osoba. Testirano je 99 osoba. Jedna osoba se oporavila.

Stanje u svijetu - undefined

Foto: Screenshoot: Stanje u svijetu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije