"Čoviću, prestani tumarati, dođi na posao i počni raditi u Parlamentu BiH"

0
Radiosarajevo.ba
"Čoviću, prestani tumarati, dođi na posao i počni raditi u Parlamentu BiH"
Foto: Radiosarajevo.ba / Bećirović poslao oštru poruku Čoviću

"Gospodine Čoviću, Prema odredbama Poslovnika o radu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (član 23), Vaše dužnosti su da pripremate i sazivate sjednice Doma naroda, kao i da brinete o dosljednoj primjeni Poslovnika. Nažalost, ne radite svoj posao. Umjesto da poštujete Poslovnik Doma naroda, Vi ste odlučili da budete trabant separatističke politike."

Navodi se ovo u reakciji koju je javnosti danas uputio Denis Bećirović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) i delegat Doma naroda Parlamenta BiH, koji je još istaknuo:

"Od Vašeg političkog tumaranja izvan državnih organa vlasti Bosne i Hercegovine nema niko koristi. Cjelokupna domaća i međunarodna javnost zna da namjerno blokirate državne organe Bosne i Hercegovine, kao i da pokušavate političko odlučivanje o državnim pitanjima izmjestiti na niže i nenadležne organe vlasti. Ali, malo ste se prekombinirali. Neće proći!"

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

"Gospodine Čoviću", nastavio je, "javno Vas pitam da li postoji ijedan čelnik državnog parlamenta na svijetu koji 'zabavlja' niže organe vlasti, a ne saziva zakonodavni organ vlasti kojim predsjedava?!"

Inače, Čović se danas nalazi u Banjoj Luci, gdje će, na poziv svog druga, samoprozvanog vožda i šefa SNSD-a Milorada Dodika, govoriti na posebnoj sjednici Narodne skupštine entiteta RS. Čović je, kao i nekolicina Dodikovih zastupnika, danas izviždana ispred zgrade tamošnje kupštine.

Povodom odlaska lidera HDZ-a u Banju Luku, Bećirović je još dodao:

"Gospodine Čoviću, danas ste još jednom pokazali da je za Vas separatista Milorad Dodik važniji od Ustava BiH i Poslovnika Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Danas ste potvrdili i da Vaše prisustvo obilježavanju neustavnog 9. januara, u trenutku kada su vlasti bh. entiteta RS odlikovale ratnog zločinca Slavka Lisicu zbog brutalnog granatiranja Šibenika i Dalmacije, nije bilo rezultat slučajnosti. Danas su sve maske pale!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije