DF Mostar: Čovićeve i Izetbegovićeve lokalne kabadahije pljačkaju Mostarce

Radiosarajevo.ba
DF Mostar: Čovićeve i Izetbegovićeve lokalne kabadahije pljačkaju Mostarce
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija
 
 
Oštre kritike na račun HDZ-a i SDA ućene su putem saopćenja koje je medijima uputila Demokratska fronta Mosatar, a u kojem između ostalog stoji:
 
"Gradski odbor Demokratske fronte Mostar poziva Tužilaštvo Hercegovačko - neretvanskog kantona da pod hitno podigne optužnice protiv Gradske uprave Grada Mostara zbog netransparentnog i kriminalnog trošenja budžetskog novca, odnosno zbog skandala međunarodnih razmjera koje je Gradu Mostaru pripredila nelegitimna grupa uzrupatora lokalnih vlasti u Gradu Mostaru, iz HDZ-a i SDA.
 
Posljednih dana svjedoci smo apela ambasadora Kraljevine Švedske u BiH kao i predstavnika Svjetske banke, ka Gradskoj upravi, s ciljem da objasni zbog čega je nastao zastoj u finalizaciji projekta prečistača otpadnih voda, u koji su Kraljevina Švedska i Svjetska banka uložile ogroman novac", navodi se u saopćenju.  
 
Također, ističe se da su članovi ove stranke kao građani Mostara postiđeni činjenicom da je amabasador Kraljevine Švedske u BiH, kako kažu,  primoran lokalnim kabadahijama prijetiti sudskim postupkom, ukoliko ne opravdaju i ne pojasne sve detalje u vezi sa projektom kojeg su finansirali poreski obveznici prijateljske Kraljevine Švedske.
 
"Nažalost, ovakav besprizorni bezobrazluk samo je vrh ledenog brijega jer uzurpatorske vlasti već deset godina Grad Mostar drže za taoca. Novac građana krčme po vlastitom nahođenju, uz potpunu saglasnost pljačkaške koalicije HDZ- SDA, koje im svake godine, izglasavajući budžet Grada Mostara u federalnom parlamentu, to omogućava", stoji u saopćenju u kojem je još navedeno: 
 
"Niti Čovića niti Izetbegovića nije briga što se građani Mostara, ni krivi ni dužni moraju stidjeti pred ljudima koji žele pomoći ovom gradu. Neka nam Čović i Izetbegović koji vole da pričaju o investicijama sada objasne koji će to investitori poslije ovakvog skandala imati bilo kakvu želju da u Mostaru investiraju u bilo šta. Naravno, ni Čovića, ni Izetbegovića kao ni njihove lokalne kabadahije to mnogo ne brine. Međutim, brine građane Mostara koji će u oktobru pokazati šta misle o poniženjima koje im godinama HDZ i SDA priređuju.
Lijep pozdrav,

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije