Čović u Berlinu: Hrvati će nastaviti biti predvodnici evropskog puta u BiH

Radiosarajevo.ba
Čović u Berlinu: Hrvati će nastaviti biti predvodnici evropskog puta u BiH
FOTO: Screenshot / Čović: Brojni sastanci u Berlinu
Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović boravio je u posjeti zajednici Hrvata Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj.

Sinoć je u Berlinu održao niz sastanaka s predstavnicima hrvatskih udruženja i Hrvatske  katoličke misije u Berlinu. Čović je upoznao delegacije s trenutnom političkom situacijom u domovini, te se također razgovaralo i o životu i djelovanju hrvatskih udruženja u SR Njemačkoj.

Nakon toga, prisustvovao je tradicionalnoj manifestaciji „Hercegovačka večer“, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Pedsjedništva BiH.

Jutros je s delegacijom prisustvovao svetoj misi u katedrali u Frankfurtu, koju je predvodio župnik fra Željko Ćurković.

Nakon svete mise je prisustvovao tribini pod nazivom „BiH između evropskih integracija i državne krize“, gdje u svom prigodnom izlaganju istaknuo da Hrvati BiH neće odustati od Ustavom zagarantirane jednakopravnosti i jednakosti s druga dva naroda.

Također je kazao kako će Hrvati Bosne i Hercegovine nastaviti biti predvodnici evropskog puta u domovini, jer taj put nema alternative.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije