Denis Bećirović kandidat SDP-a: Mi nemamo rezervnu domovinu i zastavu

FOTO: Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović kandidat SDP-a: Mi nemamo rezervnu domovinu i zastavu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Konvencija SDP BiH

Denis Bećirović kandidat je za Predsjedništvo BiH, odlučeno je na Konvenciji SDP-a koja se danas održava u Sarajevu.

Unutarstranačko glasanje, na kojem je učestvovalo 29.000 članova, izglasalo je kandidata za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine Socijaldemokratske partije BiH na predstojećim Općim izborima.

Bećirović je izabran apolutnom većinom od 26.000 glasova. 

U svom obraćanju Bećirović je kazao da prihvata kandidaturu.
 
"U ime obeshrabljenih i onih kojima je BiH na srcu, počinjemo naš zajednički put ka pobjedi. To mora biti pobjeda države Bosne i Hercegovine, pod zastavom domovine Bosne i Hercegovine.Mi nemamo ni rezervne domovine, ni rezervne zastave", rekao je Bećirević u prvom obraćanju.
 
Drugi neka mašu sa rezervnim zastavama, mi ćemo našom, dodao je.
 
"Bosna i Hercegovina treba ljude koji će je voditi pametno i odlučno. Previše hrabrosti, premalo mudrosti vodi u pogibiju. Previše mudrosti, premalo hrabrosti vodi u poniženje. Vrijeme je da napravimo balans između hrabrosti i mudristi. Nervozni su samo oni koji se u narednih pet mjeseci žele predstaviti onakvi kakvi nisu bili prethodnih godina. Ja nisam jedan od njih. " istakao je kandidat SDP-a.
 
Smatra da u bh. politiku moramo vratiti vrijednosti kakve su dosljednost i odgovornost.
 
"Prihvatio sam kandidaturu zato što sam ubijeđen da stotine hiljada ljudi u ovoj zemlji vjeruje u idje i vrijendnosti o kojima govorim. Tim ljudima javno poručujem - nisam vas izdao niti ću vas izdati. Ovo je zajednički projekat- borba svih nas za pravedniju državu. Projekat koji vraća nadu, optimizam i pogled na budućnost. Prećutat ću napade na mene, ali ne i na državu Bosnu i Hercegovinu." dodao je Bećirović.
 
Potcrtao je da je u BiH trenutno  475.000 nezaposlenih.
 
"Imamo 900.000 građana koji žive u siromaštvu, desetine hiljada mladih koji odlaze iz ove zemlje." 
 
Poručio je i da će s prijateljima postupati prijateljski, a s neprijateljima onako kako zasluižuju.
 
Osvrnuo se i na migrantsku krizu.
 
"Moramo pokazati da smo zemlja humanih i savjesnih ljudi, onih koji nemaju kratko pamćenje, da smo država ljudskosti, država pravde. Nama terbaju lideri koji su spremni žrtvovati sebe za ostvarenje sna. Pravi državnici govore ljdima ne ono što vole, nego ono što trebaju čuti. Bolje je izgubiti izbore govoreći istinu, nego pobijediti šireći laži. BiH danas treba jednakost, ravnopravnost i solidarnost. Građane ne smijemo dijeliti oko vještačkih dilema, nego okupljati oko zajedničkih principa." naglasio je Bećirović. 
 
"Borit ćemo se za svaki pedalj Bosne i Hercegovine" poručio je kandidat SDP-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije