Čović primio Wigemarka: Bez izmjena Izbornog zakona nema koalicija u FBiH

Fena
Čović primio Wigemarka: Bez izmjena Izbornog zakona nema koalicija u FBiH

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH  Dragan Čović održao je sastanak s voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH, veleposlanikom Larsom-Gunnarom Wigemarkom.

Glavna  tema sastanka bilo je Izvještaj Europske komisije o napretku Bosne i Hercegovine koje će sutra biti i službeno objavljeno. U svezi s tim, izražena su očekivanja kako će u Mišljenju Europske komisije o kandidacijskom statusu BiH biti naznačeno kako je  Bosna i Hercegovina učinila potrebni napredak u procesu europskih integracija.

Također, izraženo je uvjerenje kako će do tada BiH dobiti stabilnu demokratsku vlast, legitimiranu na proteklim izborima od strane tri konstitutivna naroda i svih građana BiH.

Konkretno, kada je u pitanju proces uspostave vlasti u BiH, Čović je još jednom istaknuo kako demokratski izabrani predstavnici hrvatskoga naroda traže njenu žurnu uspostavu kako bi se omogućio kontinuitet u pogledu euroatlantskih integracija.

Istovremeno, još jednom je naglasio da su izmjene Izbornog zakona sastavni dio svih potencijalnih koalicijskih aranžmana na razini Federacije BiH, saopćeno je iz  Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije