Čović, Izetbegović i Dodik stigli na sastanak u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Čović, Izetbegović i Dodik stigli na sastanak u Sarajevo
Foto: RTRS / Milorad Dodik stigao u Sarajevo

Johann Sattler, šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovni, i Oliver Varhelyi, evropski komesar za proširenje sazvali su večeras sastanak u Sarajevu.

Do sada su na sastanak stigli Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, zatim Bakir Izetbegović, predsjednik SDA te Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a.

Prema zvaničnim informacijama, povod nije poznat.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Dodik je ranije na konferenciji za novinare govorio da će doći u Sarajevo te je poručio:

"Ja odmah putujem u Sarajevo da razgovaram sa evropskim ambasadorima, Čovićem i Izetbegovićem kao i komesarom. Spremni smo da radimo na implementaciji velikog investicijskog paketa koji podrazumijeva izgradnju autoputa.

Ne bih volio da smo stavljeni u situaciju da moramo da biramo ili da prihvatimo ono što političko Sarajevo hoće da bi koristili sredstva EU ili pak da angažujemo neke druge alternativne faktore. Autoput je najvažniji projekat, traži se da RS se zaduži da pravi autoput Šćepan Polje – Foča, primarno smo zainteresirani za korištenja sredstva EU ali možemo naći i alternativu.

Rekonstrukcija pruge od Doboja do Šamca je treći projekat. Bez toga možemo živjeti. Bilo bi dobro da se ona napravi. Ali, u svakom slučaju ne želim da oponiram nikome iz Evrope, ali mislim da se ti projekti trebaju realizirati bez dodatnog političkog uslovljavanja. I da je to nešto što može da stvori osnovu za rješavanja i buduće političke procese u BiH".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije