Čović: Izborni zakon će sada biti prva obaveza, legitimno predstavljanje nema alternativu

/ Komentari (33)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

Lijepe riječi su ukras!

HUKA

Kako vise Covicu ne dosadi legitimni, legitimni, legitimni... ...pa kad spava sa suprugom i onda je legitimni a valjda i legalni.

Sunao

Nema problema, uradiće to za vas Nikšić bublavi.

5zu67uki7jht

Nema u eu legitimnog,oni to nepoznaju.Postoji građanin,ljudsko bice,a čopore i stada eu neče nikad dozvolit.

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

BiH

Ako ti trojka to dozvoli narod ih treba protjerati i pobiti izdajnike

Fgh

.... da je kradja i nelegalna i od Boga nemoralna. Znam da je to vam ekstremno tesko, zbog prevarantskog mentaliteta, ali sto se mora, mora se, pa hajmo to zavrsit a sejdu u kosaru za spazzatura. ka Ajmo muslichi, polako se navikavajte na to.... Navikli ujke prvi do hitlera i cifuta na svoju vrstu demokratije

Eh eto, nastavite dalje, pa cemo vidjet....

***

nasvasta

Imam pravo glasati za koga hoću ,a legitimno nikad i nema te ****ce koja će ukinuti građanska prava i slobodu .

Prokleti Ujo

Lijepe riječi su ukras!

Hajde reci

.... da je kradja i nelegalna i od Boga nemoralna. Znam da je to vam ekstremno tesko, zbog prevarantskog mentaliteta, ali sto se mora, mora se, pa hajmo to zavrsit a sejdu u kosaru za spazzatura. ka Ajmo muslichi, polako se navikavajte na to.... Postoji li Hrvat mimo hdz-a? Poštenjačino!

Haha

Svojevremeno Rodezia i tkzv hzhb štovatelji apartheida. Zato naske, ercegovačke katolike obični puk u Hrvatskoj s gnušanjem odbacuje. Dobri smo samo za čuvare u Jasenovcu i Staroj Gradiški...

Izgubljeni u svemiru

.... da je kradja i nelegalna i od Boga nemoralna. Znam da je to vam ekstremno tesko, zbog prevarantskog mentaliteta, ali sto se mora, mora se, pa hajmo to zavrsit a sejdu u kosaru za spazzatura. ka Ajmo muslichi, polako se navikavajte na to.... . Nema kradje ni prevare. Sve po Ustavu iz Dejtona. Kako moze biti Hrvat neko ko nije iseljenistvo iz Hrvatske, niti ima vecinske slavenske pretke. Takvih je u katolickoj populaciji BiH preko 78%. Hrvatati se na bazi pripadanja naciji (shs) nepostojece drzave Juge je neozbiljno i licemjerno. Raditi protiv svoje drzave je izdaja. Znate li kud ste posli i gdje ste dosli?

Izgubljeni u svemiru

Hrvatska nema iseljenistvo u BiH!! Dokazano! Iz mnogih izvora. Pitajte Bosanske Franjevce. Zasto se ne “skrbe ustavno” o Gradiscanskim hrvatima? I oni su Hrvati. Sto ne traze “legitimno prestavlja” Hrvata u Australiji, Americi, Argentini? BH hrvati ni ime ne nose po Hrvatskoj, vec ih pohrvatise po katolickoj vjeri, pravljenjem nacija Kraljevine SHS. Nisu nacija BiH, vec NACIJA nepostojece Jugoslavije.

Da se razumijemo..!

Ne biraju bosnjaci hrvatima clana predsjednistva, vec legalno i legitimno gradjanskom voljom, biraju clana predsjednistva u interesu gradjana i zastite drzave od secesionista, UZPovaca i separatista, kao drzavnih neprijatelja. Ne smeta HVO i Covicu sto srbi biraju i bosnjacima i hrvatima clana predsjednistva iz entiteta rs-a demokratskom vecinom, ali smeta kada demokratskom gradjanskom voljom bude izabran za clana predsjednistva hrvat, patriota koji nije iz politicke stranke HDZ ili iz udruzenja gradjana imena Hrvatski Narodni Sabor! Patrioti se grcevito bore protiv drzavnih neprijatelja, secesionista iz HNSa i HDZa. Ne biraju se u predsjednistvo prestavnici naroda, vec pripadnici da predstavljaju gradjane izborne baze. Sud EU je presudio da je BiH jedna izborna jedinica. Tu je dejtonska zamka. Patrioti se drze ustavanog prava.

Da biste bili “legitimni hrvat” u BiH

treba vam: katolicka krstenica, genetski test da su vam vecinski pretci sa oceve strane staroslavenski Hrvati, polozen kurs “novohorvatskoga izrijeka”, iskaznica HDZ BiH ili samo domovnica Republike Hrvatske. Ne mozete na izbore “legitimnih hrvata” bez tih dokumenata! Biti ce u Izbornom zakonu. Svjedoci Trojka! Trojka nezna da “legitimni” nisu dijaspora Hrvatske. Sto ne skrbe o Gradiscanskim hrvatima? Ni na jednom popisu stanovnistva u BiH nije bilo hrvata do 1948! kad nacije Ju/SHS proglasise “narodima” u BiH!! Velikodrzavnu mantru kopirase u Dejton.

HashimQ

***

Mario

Lijepe riječi su ukras!

Prijedloh HDZa HNSa i RH je suprotan Ustavu!!

Ustavom, ne biraju se u Predsjednistvo prestavnici naroda kako spinuje Hrvatska, vec pripadnici da predstavljaju gradjane izborne jedinice. Prijedlog HDZ i HNSa je kontra Ustavu. Izborna baza za clanove predsjednistva us entiteti a ne kantoni. Evropski sud je presudio da za izbor clanova predsjednistva mora biti JEDNA izborna jedinica, cijela BiH!

Dogovor

Znači čović je pristao na dogovor da svaki građanin BiH ima se pravo kandidirat na bilo koji položaj u cijeloj BiH te biti biran i birat. Bravo čoviću došlo ti iz stražnjice u glavu kako je u cijelom demokratskom svijetu ,pa da tako bude i u BIH.

333

Hm, nece? Receno vec 1194209 puta. Implementacija presuda ESLJP, ustavne promjene i u sklopu toga se moze razgovarati, naravno tako da konacno svi budu ukljuceni u ovo drustvo i njegove institucije i da niko nikog ne diskriminira, pa tako ni HDZ sve ostale Hrvate, zatim i sve ostale gradjane BiH. Osim toga, i onako iskreno, nas gradjane puno vise zanima eliminacija ruskog uticaja (a ocigledno i Evropu, pa nema nikakvog interesa da daje ruskim igracima bilo sta), a jos vise od toga pravosudno gonjenje krupnog kriminala i korupcije (pa HDZ-u bas ni to ne ide na ruku) - kolokvijalno receno, lose-lose :D. Mozda da Covic opet proba da prijeti Americi oko energetskih interesa (kuzim da mora, svi se boje da ispadnu kroz prozor ako ne poslusaju gazde). I krajnje je vrijeme da razni hdzovci shvate da Plenkovic sebi trazi karijeru u Briselu, i da ga libo pedu za Hrvate u BiH. Ali eto, HDZ BiH mu je posluzio, ali sada vec ozbiljno smeta.

De šonjo

Lijepe riječi su ukras!

***

***

Cuj i pocuj, Vlada BiH mijenja ustavna prava?!!

Ne biraju bosnjaci hrvatima clana predsjednistva, vec legalno i legitimno gradjanskom voljom, biraju clana predsjednistva u interesu gradjana i zastite drzave od secesionista, UZPovaca i separatista, kao drzavnih neprijatelja. Ne smeta HVO i Covicu sto srbi biraju i bosnjacima i hrvatima clana predsjednistva iz entiteta rs-a demokratskom vecinom, ali smeta kada demokratskom gradjanskom voljom bude izabran za clana predsjednistva hrvat, patriota koji nije iz politicke stranke HDZ ili iz udruzenja gradjana imena Hrvatski Narodni Sabor! Patrioti se grcevito bore protiv drzavnih neprijatelja, secesionista iz HNSa i HDZa. Ne biraju se u predsjednistvo prestavnici naroda, vec pripadnici da predstavljaju gradjane izborne baze. Sud EU je presudio da je BiH jedna izborna jedinica. Ovi bi uveli nocu, zasad virtuelnu ( na teritoriju presudjene UZP HB) tzv 3. entitet. Patrioti se drze ustavanog prava.

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

Mujo

"Nema alternativu"? Pokupio uzrecicu od Milosevic Slobodana

Panzer

***

Panzer

***

visocica 1662

Halo dzukelo kada u Rvackoj bude legitimno predstavljanje bosnjaka i srba onda ce to biti i u BIH

Egv

DA DRAGANA COVICA NAROD IMENUJE VJECITIM PREDSJEDNIKOM BILO BI NAJBOLJE

Eh eto, nastavite dalje, pa cemo vidjet....

da je kradja i nelegalna i od Boga nemoralna. Znam da je to vam ekstremno tesko, zbog prevarantskog mentaliteta, ali sto se mora, mora se, pa hajmo to zavrsit a sejdu u kosaru za spazzatura. ka Ajmo muslichi, polako se navikavajte na to....

Pas

Ti..... Legitimnu, sjaši više ***.

Kiki45

>>Hrvatska nema iseljenistvo u BiH!! Dokazano! Iz mnogih izvora. Pitajte Bosanske Franjevce. Zasto se ne “skrbe ustavno” o Gradiscanskim hrvatima? I oni su Hrvati. Sto ne traze “legitimno prestavlja” Hrvata u Australiji, Americi, Argentini? BH hrvati ni ime ne nose po Hrvatskoj, vec ih pohrvatise po katolickoj vjeri, pravljenjem nacija Kraljevine SHS. Nisu nacija BiH, vec NACIJA nepostojece Jugoslavije. ka Izgubljeni u svemiru<<A sta ste vi nego ******eni hrvati pa kako oni prepstali hrvati nisu hrvati🤣🤣🤣 jedno je mrznja a drugo cinjenice procitaj povijest i vidi tko je bosanski kralj i kraljica bili?

/ Najnovije