Sarajevo / Članovi Predsjedništva BiH sastali se sa Zdravkom Krivokapićem

24. 05. 2021. u 15:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 27

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Izraženo je zadovoljstvo posjetom predsjednika Vlade Crne Gore i time što je za prvu posjetu regiji predsjednik Vlade Crne Gore odabrao Bosnu i Hercegovinu, a što pokazuje da su Bosna i Hercegovina i Crna Gora posvećene unapređenju regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa.

Interes za jačanje regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa je izražen i u procesu pristupanja EU, te kroz regionalne inicijative i međunarodne organizacije.

Na sastanku je rečeno da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i da je potrebno bilateralnu saradnju podići na najviši nivo, kroz razmjenu posjeta na visokom i najvišem nivou.

Razgovarano je o unapređenju saradnje u oblastima ekonomije i trgovinske razmjene, cestovne infrastrukture, te oblastima energetike, turizma, nauke i kulture.

Sagovornici su se složili da je potrebno konkretizirati započete infrastrukturne i energetske projekte, te povećati saradnju u ekonomskoj oblasti i trgovinskoj razmjeni. Pozdravljeno je potpisivanje dokumenata kojima se omogućava bolja kontrola granica i olakšava protok roba i ljudi.

Na sastanku je razgovarano i o pandemiji izazvanoj virusom COVID-19 i o aktivnostima koje se provode kako bi se ublažile posljedice pandemije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)