Članovi Predsjedništva BiH na Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu

9
Radiosarajevo.ba
Članovi Predsjedništva BiH na Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu
Foto: Predsjedništvo BiH / Cvijanović, Bećirović i Komšić na molitvenom doručku

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić u okviru radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama, prisustvovali su u Washingtonu na Nacionalnom molitvenom doručku.

Ova informacija saopćena je iz Predsjedništva BiH.

U saopćenju nije navedeno više detalja.

Sastanak članova Predsjedništva BiH i Dereka Cholleta: Ovo su bile teme razgovora

Sastanak članova Predsjedništva BiH i Dereka Cholleta: Ovo su bile teme razgovora

Podsjetimo, u okviru radne posjete, u odvojenim susretima, Cvijanović, Bećirović i Komšić razovarali su jučer sa pomoćnicom državnog sekretara za odbranu Marom Karlin i višim savjetnikom državnog sekretara za vanjske poslove Sjedinjenih Američkih Država Derekom Cholletom.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su opredijeljenost ka daljem unapređenju bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući saradnju u oblasti sigurnosti.

Tokom sastanka sa višim savjetnikom državnog sekretara za vanjske poslove Derekom Cholletom razgovarano je o aktuelnim političkim prilikama u našoj zemlji i regiji, u svjetlu globalne situacije.

Na sastanku je istaknut i značaj blagovremene implementacije izbornih rezultata, u cilju što efikasnijeg suočavanja sa socio-ekonomskim izazovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije