Članovi Predsjedništva BiH dočekali Sergeja Lavrova

Radiosarajevo.ba
Članovi Predsjedništva BiH dočekali Sergeja Lavrova
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sergej Lavrov sa članovima Predsjedništva BiH

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas su primili ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, koji je kasno sinoć stigao u posjetu našoj zemlji.

Lavrov stigao u Sarajevo, posjetit će i Banju Luku

Crnadak o posjeti Lavrova: Rusi se neće mješati u izbore u BIH

Lavrov će nakon razgovora sa članovima Predsjedništva BiH imati susret sa ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnadkom, gdje će potpisati  Plan konsultacija između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije za razdoblje 2019/2020. 

Šef ruske diplomatije će posjetu BiH nastaviti u Banjoj Luci. Predviđen je obilazak mjesta gdje će se graditi srpsko-ruski hram, a nakon toga i sastanak s predsjednikom manjeg bh. entiteta Miloradom Dodikom, premijerkom Željkom Cvijanović i predsjednikom NSRS-a Nedjeljkom Čubrilovićem.

Ti sastanci trebali bi biti održani u zgradi Vlade RS.

Nakon zajedničke pres konferencije i radnog ručka, Lavrov bi u večernjim satima trebao napustiti Bosnu i Hercegovinu.

Građanima se savjetuje i da izbjegavaju otvaranje prozora, izlazak na balkone, krovove zgrada i slično duž trase kretanja delegacija, kao i na mjestima iz protokola za vrijeme boravka ruske delegacije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije