Članovi Pravde za Dženana i Pravde za Dženu u zajedničkoj misiji

1
Radiosarajevo.ba
Članovi Pravde za Dženana i Pravde za Dženu u zajedničkoj misiji
Foto: Negativ / Džena Gadžun

U Sarajevu će 18. februara ispred BBI centra u 14 sati biti održani protesti zbog tragično preminule djevojčice Džene Gadžun.

Prema riječima organizatora ovog okupljanja, oni su primorani na ovaj potez budući da su nezadovoljni (ne)radom Tužilaštva KS.

"Nezadovoljni dosadašnjim radom Tužilaštva KS, odlučili smo se na ovaj korak kako bi jasno i glasno rekli da više ne želimo čekati", poručili su.

Bh. meteorolozi objavili prognozu: Za vikend nove padavine, kiša i snijeg!

Bh. meteorolozi objavili prognozu: Za vikend nove padavine, kiša i snijeg!

Prošla su dva mjeseca od mrti malene Džene, za to vrijeme kompletiran je i nalaz obdukcije, koji je dostavljen Tužilaštvu Kantona Sarajevo, no međutim, mi do dana današnjeg nemaju apsolutno nikakvih infomacija.

"Šta je pokazao obdukcioni nalaz? Koji je uzrok smrti naše djevojčice? Hoće li i kada biti otvorena istraga? Ko je odgovoran? Čitav niz pitanja, a odgovora nema. Čekali smo i previše. Ne želimo doživjeti sudbinu porodica koje godinama čekaju na pravdu", istaknuli su.

Pozivali su sve građane da im se pridruže na ovim protestima na kojima će otići i to zgrade Tužilaštva KS, gdje će predati zahtjeve i obratiti se prisutnima i medijima.

Članovi grupe Pravda za Dženan Memića će im se pridružiti u njihovoj borbi i nastojanje da saznaju istinu.

"Mi ćemo u petak biti uz njih. Pozivamo vas da nam se pridružite, da pozovete vaše prijatelje i podijelite objavu kako bi što više ljudi vidjelo", poručili su iz Pravde za Dženana Memića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije