Članovi Komisije za izbor i imenovanje ponovo pozvani da održe bitnu sjednicu

0
Radiosarajevo.ba
Članovi Komisije za izbor i imenovanje ponovo pozvani da održe bitnu sjednicu
Foto: Fena / Sa sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH predsjedavajuća Mirjana Marinković-Lepić obavijestila je članove Komisije za izbor i imenovanje da je stigao poziv za održavanje sjednice.

Zadatak Komisije je da raspravlja o kandidatima za sudiju Ustavnog suda BiH.

Nakon vanredne sjednice Mladen Bošković (HDZ), kao predsjedavajući Komisije za izbor i imenovanje, pozvao je članove te komisije na kraju sjednice da se održi sjednica tog tijela.

Uhapšena 55-godišnjakinja: Sarajevski sud za njom izdao potjernicu zbog braka s mlađim maloljetnikom

Uhapšena 55-godišnjakinja: Sarajevski sud za njom izdao potjernicu zbog braka s mlađim maloljetnikom

Trojka i HDZ žele u Parlament FBiH poslati samo jednog kandidata Marina Vukoju, bliskog HDZ-u. Također, nije isključeno da će se donijeti zaključak o smjeni dopredsjedavajuće Edine Gabela i postavljanje na njeno mjesto Arnela Isaka. Ipak, o izboru Vukoje i Isaka na današnjoj sjednici se ne bi trebalo raspravljati.

U toku je pauza koju je tražio Klub HDZ BiH, a članovi Komisije za izbor i imenovanje su pozvani da održe sjednicu.

Podsjećamo, ranije su novoimenovani članovi Doma su Dajana Maros, Marko Cvitanović, Goran Opsenica, Fuad Abaspahić, Marko Saraf i Ajla Pepić Milišić položili zakletvu i potpisali izjave o preuzimanju mandata.

Nakon ove sjednice, danas će biti održana još jedna, redovna, u čijem je najavljenom dnevnom redu, među ostalim temama, set energetskih zakona, veoma bitnih za budućnost cijelog energetskog sektora u Federaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije