Predsjedništvo smijenilo prvog čovjeka SDA Srebrenica, uvedeno povjereništvo

E. H.
Predsjedništvo smijenilo prvog čovjeka SDA Srebrenica, uvedeno povjereništvo
Na sjednici koju je održalo sinoć predsjedništvo Stranke demokratske akcije u Sarajevu donesene su važne odluke o reorganizaciji pojedinih dijelova stranke, te tako od danas Hamdija Fejzić više nije prvi čovjek Općinskog odbora SDA Srebrenica.

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrdio je Sadik Ahmetović, koji je dodao i da je pored Hamdije Fejzića raspušten i cijeli Općinski odbor SDA Srebrenica, nakon čega je imenovano povjereništvo na čijem čelu je Adil Osmanović.

„Nakon gubitka izbora i veoma loše implementacije izbornih rezultata koji su veoma štetni za Bošnjake u Srebrenici, kao i zbog nepoštivanja novoizabranih odbornika i podjele Bošnjaka u Srebrenici u do sada najtežem poslijeratnom trenutku, predsjedništvo SDA je donijelo dobru odluku. Ovim su stvorene pretpostavke za konsolidaciju SDA u Srebrenici, a koja je potrebna za aktivniju bošnjačku politiku u Srebrenici“, istakao je Ahmetović, koji će također biti jedan od članova povjereništva srebreničke SDA.

Pored njega i Osmanovića unutar povjereništva naći će se i Šefik Džaferović, Safet Softić, Edin Ramić, Ramiz Salkić, Dževad Mahmutović i šest odbornika SDA u Skupštini općine Srebrenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije