CIK: U nedjelju prijevremeni izbori za gradonačelnika Živinica

1
Radiosarajevo.ba
CIK: U nedjelju prijevremeni izbori za gradonačelnika Živinica
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / CIK BiH

U nedjelju, 28. juna, planirani su prijevremeni izbori za gradonačelnika Živinica, potvrdiili su iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Biračka mjesta se otvaraju u 7, a zatvaraju u 19 sati. Izborna šutnja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno u 7 sati ujutro 27. maja i traje do zatvranja biračkih mjesta, odnosno do 19 sati 28. maja.

Na izborima učestvuje ukupno 5 političkih subjekata i to 4 političke stranke i jedan nezavisni kandidat. Na glasačkom listiću se nalaze imena pet kandidata.

U Centralni birački spisak, zaključno s podacima na dan 8.5.2023. godine u 24  sata, za prijevremene izbore u Živinicama upisano je ukupno 55.281 birača (redovni 54.271, pošta 991 i lično/odsustvo 19).

Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

Ukupno je formirano 87 biračkih mjesta. Na terenu će raditi i pet mobilnih timova od čega dva u Živinicama i po jedan mobilni tim u Doboj-Istoku, Tuzli i Zenici.

Centralna izborna komisija BiH je imenovala dva supervizora za nadgledanje zakonitosti provođenja prijevremenih izbora za gradonačelnika Živinica, te koordinaciju i blagovremeno izvještavanje Centralne izborne komisije BiH o svim relevantnim činjenicama i okolnostima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije