CIK se oglasio o glasačkim listićima na ulicama Tuzle

K. S.
CIK se oglasio o glasačkim listićima na ulicama Tuzle
FOTO: Facebook / Glasački materijal na trotoaru u vrećama u sred Tuzlr

Povodom informacije koja se pojavila na društvenim mrežama, a potkrepljena je slikama, da su glasački listići u centru Tuzle završili na trotoaru ispred Mellain centra, odlučili smo upitati Centralnu izbornu komisiju Bosne i Hercegovine o čemu je riječ.

Kako je za Radiosarajevo.ba objasnila glasnogovornica CIK-a BiH Maksida Pirić, za CIK je najvažnije da je sav osjetljivi materijal pod policijskom zaštitom bez obzira da li se nalazi u prostoriji ili van prostorije.

Pojedini mediji također su jučer objavili informacije da je CIK BiH oko 16.00 sati dok je trajalo glasanje na svojoj internet stranici objavio rezultate kanidata za Predsjedništvo BiH.

Pirić kaže da ti podaci nisu tačni već su tehničari CIK-a testirali rad stranice kako bi kontrolori koji rade po općinama mogli unositi broj glasova kada jednom krene prebrojavanje.

Ova verzija nije dostupna bila javnosti niti su to zvanični podaci. Samo neko ‘ko je maher u tome’ mogao je doći do testnih podataka. Ti podaci nisu zvanični već samo ono što CIK BiH javno iznese”, napomenula je Pirić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije