Hitna sjednica / CIK potvrdio sve izborne rezultate, tri bh. grada na čekanju

15. 12. 2020. u 20:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 13

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na večerašnjoj hitnoj sjednici održanoj donijela odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine održanih 15. novembra.

Izborni rezultati potvrđeni su za 64 općinska vijeća u Federaciji Bоsnе i Hеrcеgоvinе, 55 skupština općina u Republici Srpskoj, 119 načelnika općina u Bоsni i Hеrcеgоvini, 14 gradskih vijeća u Federaciji Bоsnе i Hеrcеgоvinе, 5 skupština gradova u Republici Srpskoj, 21 gradonačelnika gradova u Bosni i Hercegovini i Skupštinu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Za izborni nivo Zvornik (083B) – za skupštinu grada, rezultati će se potvrditi dopunskom odlukom, nakon pravosnažnosti odluke o utvrđivanju i objavi rezultata za Skupštinu grada Zvornik.

Rezultati izbora u osnovnim izbornim jedinicama Srebrenica za načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica i Doboj za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj će biti potvrđeni dopunskom odlukom o potvrđivanju i objavi rezultata kada se za to steknu zakonski uvjeti.

Odluka kao i potvrđeni rezultati su dostupni javnosti na internet stranici Centralne izborne komisije BiH - na linku OVDJE.

U nedjelju su Izbori u Mostaru nakon 12 godina. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA