CIK objavio nove rezultate: Veliki preokret u borbi za načelnika u bh. gradu

1
Radiosarajevo.ba
CIK  objavio nove rezultate: Veliki preokret u borbi za načelnika u bh. gradu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Press CiK-a

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegolvine (CIK) objavila je danas nove ažurirane podatke o rezultatima Lokalnih izbora 2020 koji su se u našoj zemlji održali 15. novembra.

Ono što je najznačajnije - aktuelni načelnik Dervente Milan Simić (kandidat SNSD-a), preuzeo je vodstvo u odnosu na protukandidata Vladu Kovačevića.

Kovačević (koalicija SDS-PDP) bio je u vodstvo do danas kada je došlo do preokreta u borbi za načelnika, te sada Simić vodi sa 330 glasova prednosti (6.909 glasova, dok Kovačević ima 6.579).

Kao što smo već pisali, u Ilijašu i dalje vlada neizvjesna utrka.

Nakon prebrojavanja glasova pristiglih poštom, te od mobilnih i Covid timova, Akif Fazlić (kandidat SDA),ponovo je u vodstvu ispred kandidata Četvorke, Amara Dovadžije.

Prema posljednjim informacijama, razlika je u svega 31 glasu u korist Fazlića. Fazlić ima 4.968 glasova, dok Dovadžija 31 manje (4.937).

Alija Tabaković, kandidat inicijative "Moja adresa: Srebrenica" smanjio je zaostatak za Mladenom Grujičićem u utrci za načelnika Srebrenice.

Tabaković trenutno zaostaje 1.187 glasova (Tabaković ima 4.022, a Grujićić 5.209 glasova).

Podsjetimo, CIK BIH još nije donio odluku da li će poništiti izbore u Srebrenici, nakon što Tužilaštvo BiH i SIPA vode istragu o nezakonito namaknutim glasoviima Grujičiću.

Sve tezultate možete vidjeti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije