! / CIK naredio ponovo brojanje glasova: Evo gdje će biti ponovljeni izbori

27. 11. 2020. u 17:28:00 Fena

Shares: 0

Na osnovu izvještaja Glavnog kontrolora za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja za Lokalne izbore 2020. godine o utvrđenim nepravilnostima prilikom objedinjavanja izbornih rezultata, Centralna izborna komisija (CIK) BiH je na sjednici održanoj danas donijela Naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora sa više redovnih biračkih mjesta.

Naređeno je brojanje glasačkih listića i utvrđivanje rezultata izbora u osnovnoj izbornoj jedinici Gradačac na biračkim mjestima 025A002 i 025A005B po političkim subjektima i kandidatima za Gradsko vijeće Gradačac, u osnovnoj izbornoj jedinici Sanski Most na biračkom mjestu 032A022B po političkim subjektima i kandidatima za Općinsko vijeće Sanski Most, u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Travnik na biračkom mjestu 111A003 po političkim subjektima i kandidatima za Općinsko vijeće Novi Travnik, i u osnovnoj izbornoj jedinici Ilijaš na biračkom mjestu 118A015 po političkim subjektima i kandidatima za Općinsko vijeće Ilijaš.

Također, naredba se odnosi na osnovnu izbornu jedinicu Istočni Drvar na biračkom mjestu 058B001 po političkim subjektima i kandidatima za Skupštinu općine Istočni Drvar, u osnovnoj izbornoj jedinici Vukosavlje na biračkom mjestu 018B000 - lično, i u osnovnoj izbornoj jedinici Gornji Vakuf - Uskoplje na biračkom mjestu 110A000 - lično.

Navedene aktivnosti će u Glavnom centru za brojanje biti provedene u subotu, 28. novembra 2020. u 15.00 sati (Zetra, Sarajevo). Akreditirani posmatrači za navedena biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši brojanje i utvrđivanje rezultata izbora mogu biti prisutni u toku brojanja kao i akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje, o čemu će biti obavješteni.

U nedjelju, 29. novembra 2020. , bit će održani ponovljeni izbori na redovnom biračkom mjestu 007B040(Društveni dom Urije) u izbornoj jedinici Novi Grad za nivonačelnik Općine Novi Grad i Skupštinu općine Novi Grad, najavljeno je iz CIK-a.  


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA