CIK ponovo broji glasove u još jednom bh. gradu

0
Radiosarajevo.ba
CIK ponovo broji glasove u još jednom bh. gradu
Foto: CiK BiH / Brojanje

Centralna izborna komisija BiH je na 105. (hitnoj) sjednici održanoj 14.12.2020. godine donijela Naredbu po službenoj dužnosti kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da utvrdi broj nevažećih praznih i broj nevažećih listića po drugim kriterijima na biračkom mjestu 080A016B u Osnovnoj izbornoj jedinici Kalesija za nivo načelnika općine.

Utvrđivanje broja nevažećih listića za navedeno biračko mjesto će se izvršiti danas, 14.12.2020. godine u 16:00 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra).

Naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih subjekata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši utvrđivanje broja nevažećih glasačkih listića po kriterijima, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku navedene aktivnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije