Komentar Džafića nakon što je izgubio izbore u Kalesiji za jedan glas

2
Radiosarajevo.ba
Komentar Džafića nakon što je izgubio izbore u Kalesiji za jedan glas
Foto: Facebook / Sead Džafić

Centralna izborna komisija završila je brojanje svih glasačkih listića.

Zanimljivi su rezultati u općini Kalesija. Tako je kandidat Stranke demokratske akcije Zijad Kulanić osvojio 5.579, tačnije 34,03 posto glasova.

Kandidat Nezaisne bosanskohercegovačke liste Sead Džafić osvojio je glas manje - 5.578, tačnije 34,02 posto glasova.

Nakon što je CiK objavio nove rezultate oglasio se i Sead Džafić na svom Facebook profilu.

"Poštovani građani općine Kalesija, birači i prijatelji. Ovim putem želim da vam se zahvalim za vaše glasove koje ste mi dali u utrci za općinskog načelnika kao i za glasove koje ste dali za Nezavisnu bosanskohercegovačku listu kada je u pitanju Općinsko vijeće.

Hvala prije svega mojoj kćerki Alma Džafić i porodici koji su bili tu uz mene te radnicima UNIS TOK-a i ekipi Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

Iako je Centralna izborna komisija BiH objavila preliminarne rezultate u kojima je za jedan glas pobijedio kandidat SDA, ovim putem mu čestitam.

S obzirom da je razlika mala ja ću iskoristiti sva zakonom propisana prava i već danas ću uputiti zahtjev za novo brojanje glasova.

Ja ću funckiju načelnika obnašati sve dok CIK ne objavi konačne rezultate i bit ću tu za građane kao što sam bio i proteklih godina. Ukoliko ponovno brojanje pokaže da je kandidat SDA pobjednik, ja se vraćam u svoju kompaniju UNIS TOK gdje radi preko 300 radnika i od koje se hrani preko 1.000 članova.

Svoju mjesečnu plaću u protekle 4 godine sam djelio najboljim sportistima, studentima, socijalno ugroženim građnima i onima kojima je pomoć potrebna.

Hvala još jednom za sve glasove koje smo časno i pošteno osvojili", poručio je on.

Podsjećamo, CIK je napomenuo, 6., 7. i 8. decembra su tri dana za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića.

Procedura podnošenja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića propisana je odredbama člana 5.30 Izbornog zakona BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije