CIK BiH: Pokrenuta informativna kampanja "Kako glasati?"

3
Radiosarajevo.ba
CIK BiH: Pokrenuta informativna kampanja "Kako glasati?"
Foto: Fena / CIK BiH pokrenuo informativnu kampanja 'Kako glasati?'

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine pokrenula je informativnu kampanju pod nazivom "Kako glasati?".

Cilj ove kampanje je upoznati državljane Bosne i Hercegovine sa biračkim pravom, na koji način mogu glasati i kako ispravno popuniti glasački listić na predstojećim Općim izborima u BiH zakazanim za 2. oktobar.

CIK BiH: Od ponedjeljka će biti aktivan SMS centar za provjeru lokacije biračkog mjesta

CIK BiH: Od ponedjeljka će biti aktivan SMS centar za provjeru lokacije biračkog mjesta

S obzirom da osiguranje objektivne i pravovremene informacije državljanima BiH ima vitalni značaj, TV spot "Kako glasati?" je dostavljen svim elektronskim medijima u BiH na objavljivanje.

Svi zainteresirani online mediji, udruženja i pojedinci mogu objaviti spotove Centralne izborne komisije BiH na svojim portalima i društvenim mrežama.

Centralna izborna komisija BiH poziva i sve ovjerene političke subjekte za učešće na Općim izborima 2022. godine u BiH da u vezi sa ispravnim i zakonitim načinom popunjavanja glasačkih listića objavljuju samo zvanične video klipove Centralne izborne komisije BiH.

Ovi i svi drugi edukativni, informativni, a uskoro i motivirajući spotovi dostupni su na web stranici Centralne izborne komisije BiH kao i na you tube kanalu Centralne izborne komisije BiH, navodi se u saopćenju CIK-a BiH.

Inače, sve o izborima možete čitati OVDJE.

/ Anketa

Da li ćete ove godine glasati na izborima?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije