CIK BiH odabrao firmu koja će štampati listiće za Opće izbore. Novca još uvijek nema

2
Radiosarajevo.ba
CIK BiH odabrao firmu koja će štampati listiće za Opće izbore. Novca još uvijek nema
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / CIK BiH (arhiva)

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) na današnjoj sjednici donijela je odluku o odabiru firme koja će biti zadužena za štampanje i pakovanje glasačkih listića za Opće izbore u našoj zemlji koji su zakazani za 2. oktobar tekuće godine.

Taj posao povjeren je preduzeću "Unioninvestplastika" iz Semizovca, Vogošća, s kojim će biti sklopljen okvirni sporazum na period do dvije godine.

Vrijednost sporazuma za ovaj posao je procjenjena na oko 1,63 miliona KM.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Još uvijek nije poznato na koji će način ova usluga biti refundirana pomenutom preduzeću, budući da novac za provođenje izbora još uvijek nije osiguran, a rok za njegovo donošenje istječe za sedam dana.

Za ovu godinu još uvijek nije donesen budžet institucija Bosne i Hercegovine, niti je predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija sazvao sjednoicu kako bi bio razmatran prijedlog CIK-a da novac bude osiguran kroz raspodjelu 12,5 miliona KM iz akumuliranog viška prihoda iz proteklih godina.

Iz CIK-a su ranije istakli da očekuju kako će visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt, ukoliko novac ne bude osiguran do 19. maja, nametnuti ovaj dokument.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije