CIK BiH odabrao firmu koja će štampati listiće za Opće izbore. Novca još uvijek nema

2
Radiosarajevo.ba
CIK BiH odabrao firmu koja će štampati listiće za Opće izbore. Novca još uvijek nema
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / CIK BiH (arhiva)

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) na današnjoj sjednici donijela je odluku o odabiru firme koja će biti zadužena za štampanje i pakovanje glasačkih listića za Opće izbore u našoj zemlji koji su zakazani za 2. oktobar tekuće godine.

Taj posao povjeren je preduzeću "Unioninvestplastika" iz Semizovca, Vogošća, s kojim će biti sklopljen okvirni sporazum na period do dvije godine.

Vrijednost sporazuma za ovaj posao je procjenjena na oko 1,63 miliona KM.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Još uvijek nije poznato na koji će način ova usluga biti refundirana pomenutom preduzeću, budući da novac za provođenje izbora još uvijek nije osiguran, a rok za njegovo donošenje istječe za sedam dana.

Za ovu godinu još uvijek nije donesen budžet institucija Bosne i Hercegovine, niti je predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija sazvao sjednoicu kako bi bio razmatran prijedlog CIK-a da novac bude osiguran kroz raspodjelu 12,5 miliona KM iz akumuliranog viška prihoda iz proteklih godina.

Iz CIK-a su ranije istakli da očekuju kako će visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt, ukoliko novac ne bude osiguran do 19. maja, nametnuti ovaj dokument.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije