CIK BiH: Izmijenjena Odluka o utvrđivanju izbornih rezultata

Radiosarajevo.ba
CIK BiH: Izmijenjena Odluka o utvrđivanju izbornih rezultata
CIK / Ilustracija
Centralna izborna komisija BiH donijela je danas, na sjednici u Sarajevu, odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2016. godine i to za Općinsko vijeće Jablanica po političkim subjektima i za kandidata SDP BiH.

Centralna izborna komisija BiH uočila je da je za nezavisnog kandidata Šefika Gusića pogrešno utvrđen izborni prag zbog zaokruženja procenta izbornog praga na dvije decimale. Navedena odluka bit će objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba.

"Centralna izborna komisija BiH razmotrila je danas 25 zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima koje je odbacila zbog nepotpunosti ili su podneseni od neovlaštenog lica. Navode u tim zahtjevima Centralna izborna komisija BiH razmotrit će i ako bude osnova po službenoj dužnosti će nerediti ponovna brojanja", saopćio je Ured za informiranje CIK-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije