Cijene voća dostigle rekord: "Vjerovatno najveći u posljednjih 10 godina"

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Balkanac seljak

Seljak uvijek žmiri na jedno oko i sve naučno i sa činjenicama potkrijepi. Suša,tuća,vlaga,crv,zlatica,đubrivo,poticaji,radna snaga, mraz itd.... I još kaže kupujte direktno od seljaka bez poreza i pdv-a koji će on zadržati za sebe.

Osnove ekonomije

Cijene voća su uvijek slične godinama i variraju od sezone do sezonu u 10-15% od količine uroda. Ovo sada je INFLACIJA. Da, dobro ste pročitali INFLACIJA! Ovo nema veze sa skokom cijena, jer ako uporedite kg bilo kojeg voća sa nekim drugim predmetima, postotak razlike ostaje identičan, a stepenik više čini INFLACIJA! Ono što si mogao nakupovati prije 5 godina za 1000KM, danas možeš nakupovati istog za 600KM i to se zove INFLACIJA!!!!

@osnovac

Ono što si mogao nakupovati prije 5 godina za 1000KM, danas možeš nakupovati istog za 600KM i to se zove INFLACIJA!!!! ????

Čovjek

Cijene voća su uvijek slične godinama i variraju od sezone do sezonu u 10-15% od količine uroda. Ovo sada je INFLACIJA. Da, dobro ste pročitali INFLACIJA! Ovo nema veze sa skokom cijena, jer ako uporedite kg bilo kojeg voća sa nekim drugim predmetima, postotak razlike ostaje identičan, a stepenik više čini INFLACIJA! Ono što si mogao nakupovati prije 5 godina za 1000KM, danas možeš nakupovati istog za 600KM i to se zove INFLACIJA!!!! ka Osnove ekonomije ----- pojma ti nemas majstore, osim sto je istina da se zove inflacija, sve ostalo si žestoko fulao

/ Najnovije