Litar goriva u dijelu BiH skoro tri KM, inspekcija na terenu

0
Radiosarajevo.ba
Litar goriva u dijelu BiH skoro tri KM, inspekcija na terenu
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Ministarstvo trgovine RS zatražilo je od inspekcijskih organa da pojačaju nadzor na tržištu trgovine naftnim derivatima i sankcionišu prekršaje, saznaje Srpskainfo.

Ovo je zatraženo nakon što su u resornom ministarstvu, praćenjem stanja na terenu, utvrdili da je došlo do korekcija cijena na dnevnom nivou, kao i to da ima značajne razlike između benzinskih stanica.

U Ministarstvu trgovine podsjećaju da je Uredbom o ograničavanju marže na naftu i naftne derivate ograničena marža koja je obračunava na nabavnu cijenu.

Novo rješenje za gužve u Sarajevu: Podzemni tramvaji i ukidanje traka na glavnoj saobraćajnici

Novo rješenje za gužve u Sarajevu: Podzemni tramvaji i ukidanje traka na glavnoj saobraćajnici

Ističu da je nabavna cijena naftnih derivata posljednjih sedmica u stalnom porastu na svjetskim berzama, a “uzimajući u obzir geopolitičku situaciju u Evropi i svijetu, uvoz nafte i naftnih derivata je pojačan u proteklim danima”.

Srpskainfo je juče pisala da su pojedine benzinske pumpe u toku dana dva puta mijenjale cjenovnike.

Osim toga, vozače u Banjoj Luci iznenađuje činjenica što je gorivo najjeftinije bilo na pumpi “Petrol” koja inače ima najskuplje gorivo.

Litar goriva na benzinskim pumpama je gotovo tri KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije