Christian Schmidt stigao u Predsjedništvo BiH, Dodik "pobjegao" na Pale

4
Radiosarajevo.ba
Christian Schmidt stigao u Predsjedništvo BiH, Dodik "pobjegao" na Pale
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Christian Schmidt, Željko Komšić i Šefik Džaferović

Nakon što se visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt obratio zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, stigao je na sastanak sa članovima Predsjedništva BiH

Kako je prethodno i najavljeno Christian Schmidt sastao se sa Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem u Predsjedništvu BiH. Sastanku ne prisustvuje Milorad Dodik što je i očekivano s obzirom da se on protivi visokom predstavniku i politici koju zagovara. 

Od današnjeg sastanka očekuju se konkretne smjernice i dogovori o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Schmidta u Predsjedništvu BiH nije dočekao treći član Milorad Dodik, koji je pobjegao na Pale. Na Palama se danas održava i Sjednica Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Počela je u 16 sati.

Kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba zgradu Predsjedništva BiH osigurava vojna policija.

Podsjećamo, danas je Schmidt komentirao blokadu rada državnih institucija:

"Blokada je neprihvatljiva. Može se napraviti pauza da se malo provjetri mozak, ali ne kao strategija. Oni koji nisu opredjeljeni da zajedno rade, oni pokazuju slabost, a ne snagu", kazao je Schmidt.

Na pitanje kada misli početi koristiti svoje ovlasti, kaže da ih već koristi:

"Ako me pitate 'kada ćete koristiti svoje ovlasti', ja bih rekao da ih već koristim. Ali, sa strane, daleko od očiju javnosti. Opet ponavljam da stvari neće biti lake. Moj prethodnik je ovdje bio dugo i dugo je trebalo da donese Zakon. Stvari treba mjeriti napretkom, ne godinama. Ovlasti su u ladici i ja ne isključujem mogućnost da se ta ladica otvori", kazao je Schmidt. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije