Christian Schmidt poslao pismo Stevandiću: 'Deklaracija RS suprotstavlja se Dejtonskom sporazumu'

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Haha

Da li je turista zaprijetio da će upotri****ti alatku, i ako nije zašto nije?

Željko

Ovaj njemački levat se nafurao kao da je kolonijalni upravitelj a naše lokalne budale nikako da skontaju da je trenutno stanje nepromjenjivo i da je vrijeme da se nekako slože i krenu normalnim putem

Nacionalnost nam je Bosanskohercegovacka (Bosanska

Ne moze biti srpska ni hrvatska nacionalnost u BiH, ako nisu nacionalna manjina Srbije ili Hrvatske. Svi znaju da Srbija i Hrvatska NEMAJU DIJASPORU u BiH!! , dakle nemaju svoje NARODE U Bosni! Ono sto se srbuje i hrvata po BiH su NACIJE SHS/NDH/YU!! nastale administrativnom podjelom stanovnistva Kraljevine SHS po JEZIKU I KRSTU pa i u BiH. Tih drzava odavno NEMA. Ne mogu postojati ni njihove nacije izvan maticnih drzava. Treba uvaziti cinjenice: €da BiH (povijesno Bosna)starija od otkrica Amerike i mnogih Evropskih drzava, €da njena populacije cijeli milenij dijeli iste drzavnosti, na istoj teritoriji, kroz istu tradiciju, jezik i kulturu, €da populacija BiH ima nadpolovicno vecinsku, genetsku ilirskodinaroidnu haplo grupu sto nemaju drzave u okruzenju, €da je premalo slavenske haplogrupe da bi bili slaveni srbi i hrvati, €da je bar 1 milenij multireligijska, sto je bit Bosanskog drustva, €da nije bilo srba i hrvata u BiH kao naroda do XX vijeka i da u tom periodu nije bilo znacajnijih migracija stanovnistva (dijaspore) iz Srbije i Hrvatske. Nismo im dijaspora, kako rece dr Franjo Topic, ali one jesu nasa, Bosanska dijaspora! Uvazimo naucne cinjenice i oslobodimo se velikodrzavnih politikantskih spinova o multinacionalnoj, multietnickoj BiH. BiH nije Jugoslavija u malom. Mi smo multireligijski narod i drustvo!

***

***

PITAJ STARU

Lijepe riječi su ukras!

***

>>BiH nije Jugoslavija u malom. Mi smo multireligijski narod i drustvo! ka Nacionalnost nam je Bosanskohercegovacka ***

Stevandeka

ne priznaje latinicu, pogotovo prevedenu sa nemachki.

Derim

Lijepe riječi su ukras!

Aca

Lijepe riječi su ukras!

/ Najnovije