Četiri osobe osuđene za prekid izbora u Stocu

Radiosarajevo.ba
Četiri osobe osuđene za prekid izbora u Stocu
Općinski sud u Čapljini osudio je na uslovne zatvorske kazne četiri osobe koji su učestvovale u nasilju i prekidu izbora u općini Stolac prošle godine, objavili su u petak mediji u Mostaru.

Uslovne osude za prekidanje izbora i iznošenje biračkih kutija na biračkim mjestima u Osnovnoj školi u Stocu dobili su Elvir Nović, Ahmet Ljubović, Haris Baljić i Muhamed Tucaković.

Oni su prethodno priznali da su učestvovali u izbornom nasilju i prekidu izbora.

Mediji navode kako jedan od osuđenih, Haris Baljić, obnaša dužnost savjetnika predsjednika Skupštine Hercegovačko–neretvanskog kantona.

Pred Općinskim sudom u Čapljini nastavlja se sudski proces protiv predsjednika tamošnje općinske organizacije Stranke demokratske akcije Salmira Kaplana i lokalnog SDP–a Demira Mahmutćehajića, koji su optuženi za nasilje, napad i premlaćivanje službenih osoba. Kaplan je pri tome teže povrijedio člana biračkog povjerenstva Marija Raguža.

Porazbijao je prostorije Centralnog izbornog štaba te prijetio drugim hrvatskim članovima biračkih komisija.

Zbog nasilja u Stocu izbori u toj općini ponovljeni su, a Kaplanu, Mahmutćehajiću i Ljuboviću Centralna izborna komisija zabranilo je učešće na novim izborima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije