Česma poklon Banja Luke glavnom gradu BiH

17
Radiosarajevo.ba
Česma poklon Banja Luke glavnom gradu BiH
FOTO: Radiosarajevo.ba / Sarajevka gradonačelnica se napila vode s česme u Banjoj Luci

Nakon susreta gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića upriličena je šetnja gradom.

Karić i Stanivuković su nakon poslovnog sastanka prošetali do statue bana Milosavljevića gdje je postavljena javna česma za koju Stanivuković kaže da je humana jer je prilagođena svim građanima bez obzira na poteškoće.

Ova česma je poklon Banja Luke glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Jedna takva identična će se graditi u Sarajevu. A gradonačelnica je najavila da će u Banjoj Luci graditi igralište za djecu koje će biti potpuno opremljeno, a koje nam poklanja grad Sarajevo“, kazao je Stanivuković za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, ranije danas u Banjoj Luci na press konferenciji prvi čovjek Banje Luke kazao je da je ova česma otvorena upravo u čast dolaska Benjamine Karić.

Gradonačelnica Sarajeva je rekla da na Baščarsiji imaju česmu za koju  gostima kažu da kada popiju vodu iz nje nadaju se da će se vratiti u Sarajevo.

Česme predstavljaju univerzalni simbol grada, koji svjedoči o našoj tradiciji i predstavlja značajnu vrstu spomenika u našoj kulturnoj baštini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije