Ceh i do 5.000 KM: Pogledajte koliko je gradonačelnik I. Sarajeva potrošio u restoranima u 2023.

5
Radiosarajevo.ba
Ceh i do 5.000 KM: Pogledajte koliko je gradonačelnik I. Sarajeva potrošio u restoranima u 2023.
Foto: Facebook / Ljubiša Ćosić često objavljuje 'restoranske selfije'

Za hranu i piće ne smije da manjka novca, bar kada je u pitanju Grad Istočno Sarajevo.

Naime, kako pišu mediji u ovom entitetu, gradonačelnik I. Sarajeva Ljubiša Ćosić sa svojim saradnicima u prošloj godini potrošio oko 27.000 KM u restoranima diljem bosanskohercegovačkog entiteta RS.

Na Portalu javne nabavke BiH objavljeno je godišnje obavještenje Grada Istočno Sarajevo o dodjeli ugovora za restoranske usluge za prošlu godinu. Sudeći po navedenim ugovorima administracija Ljubiše Ćosića se dobro "ćašćavala" u prošloj godini, pa su u prosjeku u restoranima bili bar jednom sedmično.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Omiljena mjesta za "poslovne" susrete bili su im restoran i ribnjak Toplik, te restoran Al Parco, a dobro su se znali počastiti i u restoranu Bob-exclusive Istočno Novo Sarajevo, kao i u ugostiteljskom servisu Vlade entiteta RS.

Tako je Ćosićeva administracija u restoranu Bob – exclusive, koje posluje u okviru preduzeća Ruding d.o.o u dva navrata platila ukupan ceh u iznosu od preko 8.000 KM. Prvi put, 31. oktobra prošle godine, ceh je iznosio oko 5.000 KM, a potom su se u istom restoranu počastili i 3. decembra, a ceh je tada iznosio oko 3.140 KM.

Ništa manje nisu trošili ni u ugostiteljskom servisu Vlade RS gdje je u dva navrata ceh iznosio čak 3.000 KM, što je ukupno 6.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije