Ljubiša Ćosić nastavlja sa skandaloznim izjavama: 'Sve je u ovoj zemlji srpsko i ostat će'

28
Radiosarajevo.ba
Ljubiša Ćosić nastavlja sa skandaloznim izjavama: 'Sve je u ovoj zemlji srpsko i ostat će'
Facebook / Ljubiša Ćosić

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić uputio je još jednu sramotnu poruku, u reakciji na isticanje zastave Republike Bosne i Hercegovine, koja je, kao i ko zna koliko puta dosad, netačno imenovana kao (ratna) zastava Armije RBiH.

Ćosić je, kako piše RTRS, rekao: "Ne treba da nas brinu zastave i oznake na njima. Sve u ovoj zemlji je naše srpsko i ostat će. Samo budimo zajedno, saborni i dostojanstveni. 

Tamo gdje je srpska krv data vijekovima unazad biti će srpska zemlja i narednih stotina godina." Gradonačelnik Istočnog Sarajeva nije precizirao na šta misli kad kaže 'sve ovo'. 

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Osim ovih sramnih izjava, Ćosić je poznat i po postavljanju table koja govori o '157 hiljada protjeranih Srba iz Sarajeva'. Tabla je ubrzo sklonjena, jer se nalazila na teritoriji Federacije BiH, a protiv Ćosića je dignuta krivična prijava, zbog podsticanja na mržnju. 

Podsjetimo, u Doboju je muškarac kažnjen zbog isticanja zastave Republike Bosne i Hercegovine. Kazna je stigla uz objašnjenje da je to ratna zastava Armije RBiH, što je netačno i opovrgnuto više puta u prošlosti. 

Ono što mediji, a i dio javnosti u RS naziva 'ratnom zastavom BiH' je, najčešće, zastava s ljiljanima Republike Bosne i Hercegovine, koja je u zvaničnoj upotrebi bila od 1992. do 1998. godine. Armija RBiH imala je zastavu zasnovanu također na grbu dinastije Kotromanić, s ljiljanima, te je jasno da među njima postoje sličnosti. Ipak, razlikuju se u nekoliko elemenata. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (28)

/ Povezano

/ Najnovije