Čegar: "Rudari imaju odobrenje do 18 sati da se mirno raziđu, a onda..."

3
Radiosarajevo.ba
Čegar: "Rudari imaju odobrenje do 18 sati da se mirno raziđu, a onda..."
FOTO: Radiosarajevo.ba / Čegar sa rudarima

Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije Federalne uprave policije koji je danas na licu mjesta ispred Vlade FBiH gdje od 11 sati traju protesti rudara kazao je u izjavi za medije kako smatra da nije dobra ideja da ministar Nermin Džindić izađe pred rudare.

"Ja sam za to da uđu unutra pregovarači. Ali oni su isključivi. Mislim da su nerealni. Žao mi je da među ovim poštenim svijetom ima alkoholiziranih ljudi. Nemam nikakve kontakte s njima konkretne. Ulazimo u noć, nisam imao nikad ovakvu strukturu da odbijaju i pregovore", kazao je Čegar.

Čegar je dodao da rudari imaju odobrenje do 18 sati da se mirno raziđu, a da je onda sve u rukama Kantona Sarajevo koji treba preuzeti odgovornost i raščistiti saobraćajnicu koja je blokirana.

Banke zatvaraju račune osobama s američke crne liste, Čavara se žalio Vijeću ministara BiH

Banke zatvaraju račune osobama s američke crne liste, Čavara se žalio Vijeću ministara BiH

Rudari poručuju da se neće razići dok im se ne saopšti da su njihovi zahtjevi ispunjeni, piše N1.

Danas je u sedam rudnika Koncerna EP BiH prekinuta proizvodnja uglja, a rudari koji su došli iz svih rudnika poručuju da će im pridružiti i druge kolege i članovi porodica.

Podsjetimo, tokom dana Čegar je stavio rudarski šljem na glavu izražavajući tako solidarnost sa rudarima koji danas demonstriraju.

Sve o situaciji na protestima možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije