Čeda Jovanović u Mostaru: Ovaj grad je simbol besmisla rata

Fena
Čeda Jovanović u Mostaru: Ovaj grad je simbol besmisla rata
/ Čedomir Jovanović
Predsjednik Liberalno demokatske partije (LDP) Srbije Čedomir Jovanović posjetio je Centar za mir u Mostaru, gdje je razgovarao s predstavnicima tog centra.

"Mislim da je malo naroda kao što su ovi naši narodi koji razliku koliko je mir veličanstven, kao i da je malo naroda kao što su ovi naši koji su tu lekciju naučili na sopstvanim greškama. Mi cijenimo mir pošto smo ga prethodno svojim greškama uništili", poručio je ovom prilikom Jovanović.

Za predsjednika LDP-a Grad Mostar je, kao i za mnoge druge, simbol stradanja i besmisla rata, ali i simbol neuništive nade i vrline zbog koje slavimo mir, saopćeno je iz mostarskog Centra za mir.

"Drago mi je što sam u Mostaru i što sam gost Centra za mir, koji je okupio sve ono što vrijedi u svijetu. Bez obzira na naše razlike, bez obzira na to da li govorimo o Mendeli ili Havelu, o svim laureatima nagrade Centra za mir, mislim da su nam svima isti motivi.

S jedne strane pokreće nas veliki respekt i poštovanje prema ljudima Mostara i ovom gradu koji simbolizuje na tako veličanstven i tragičan način i mir koji slavimo, to ludilo i haos stradanja po kome je poznat", poručio je Jovanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije