Čavara: Važno je da SBB ostane dio vlasti u Federaciji BiH

Radiosarajevo.ba
Čavara: Važno je da SBB ostane dio vlasti u Federaciji BiH
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Marinko Čavara

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je danas delegaciju SBB-a, predvođenu potpredsjednicom te stranke Adisom Omerbegović-Arapović te predsjednicima klubova u Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta FBiH Nasirom Beganovićem i Fuadom Hadžimehmedovićem.

Kako je na konferenciji za novinare kazao Čavara, tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji ali i o najavljenim ostavkama ministara SBB-a. 

"Tražio sam da SBB ostane dio parlamentarne većine i izvršne vlasti, imajući u vidu interes svih onih koji žive u FBiH i ekonomske procese koje moramo voditi i ono sve što nam slijedi u narednom periodu, jednom turbulentnom periodu pred izbore", rekao je Čavara.

Čavara je istakao da je na SBB-u da za svoja stranačka tijela donese najbolju odluku o pitanju i učešća u izvršnoj vlasti, ali isto tako i na najbolji način procijeni koliko je važno da bude dio izvršne vlasti i parlamentarne većine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije