Ćamil Duraković se sastao sa Miloradom Dodikom: "Slijede konkretne mjere"

2
Radiosarajevo.ba
Ćamil Duraković se sastao sa Miloradom Dodikom: "Slijede konkretne mjere"
Foto: Facebook / Duraković i Dodik na sastanku

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković se sastao u četvrtak u Banjoj Luci sa predsjednikom ovog entiteta Miloradom Dodikom.

Kako je rekao Duraković, razgovarali su o ekonomskom stanju Srebrenice, životu povratnika u RS i ostalim političkim temama.

"Mnogo događaja u proteklim sedmicama, mnogo tenzija i političkog prepucavanja. Iako se politički u mnogočemu ne slažem sa Miloradom Dodikom, danas smo imali konkretan i korektan razgovor.

Njemački političari srbijanskoj opoziciji: "Bojkot izbora bio bi samo voda na mlin vladajućih"

Njemački političari srbijanskoj opoziciji: "Bojkot izbora bio bi samo voda na mlin vladajućih"

Razgovarali smo o ekonomskom stanju Srebrenice, njenom svrstavanju u izrazito nerazvijene opštine i nagovještaju pripajanja opštini Bratunac.

Prije nego posjetim prijedorskog glavnog imama Amira ef. Mahića, današnji sastanak sam iskoristio da ozbiljno, iskreno i argumentovano razgovaramo o ovom slučaju.

Bilo je govora i o teškoj situaciji povratnika i načinima konkretne pomoći. Građani su generalno umorni od dnevno-političkog prepucavanja i, razumljivo, očekuju rješavanje kako svojih životnih tako i društvenih problema.

Predsjednik Dodik je spreman da podrži i učestvuje u rješavaju problema održivog povratka, pojedinačnih i drugih zahtjeva u povratničkim zajednicama. Slijede konkretne mjere, koje ću vam uskoro predstaviti", kazao je Duraković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije