Ćamil Duraković o slučaju "nastavnik": Ne smijemo čekati ponavljanje scenarija iz Sarajeva

8
Fena
Ćamil Duraković o slučaju "nastavnik": Ne smijemo čekati ponavljanje scenarija iz Sarajeva
FOTO: Facebook / Ćamil Duraković

Potpredsjednik RS Ćamil Duraković pokrenuo je inicijativu da se u tom bh. entitetu pristupi izmjenama Krivičnog zakona RS, kako se slučaj iz Sarajeva, kada je na posao u osnovnu školu vraćena osoba osuđena zbog krivičnog djela bludnih radnji, ne bi ponovio u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.

"Neprihvatljivo je u nastavni proces vratiti osobu koja je pravosnažno osuđena zbog seksualnog uznemiravanja i bludnih radnji nad maloljetnim osobama, kao što je to slučaj u Kantonu Sarajevo. Ne smijemo čekati ponavljanje ovog scenarija bilo gdje u BiH", saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika RS.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/cudic-o-nastavniku-iz-sarajeva-ostavke-trebaju-podnijeti-rukovodstvo-skole-i-predsjednik-sindikata/478069

Otkazani letovi na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Otkazani letovi na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

U saopćenju se navodi da će Duraković, kao potpredsjednik entiteta, "učinit sve da, sa budućim ministrom pravde, predstavnicima pravosuđa i policije, pripreme adekvatan paket mjera izmjena Krivičnog zakona RS".

"Poseban fokus će biti na efikasnijoj zaštiti i sankcionisanju nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama", zaključuje se u saopćenju iz Kabineta potpredsjednika RS Ćamila Durakovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije