Čamdžić o pokušaju imenovanja Kambera: Dokaz kako SDA zarobljava državu

0
Radiosarajevo.ba
Čamdžić o pokušaju imenovanja Kambera: Dokaz kako SDA zarobljava državu
FOTO: Facebook / Mirsad Čamdžić

SDA je danas za predsjednika Mandatsko-imunitetske komisije Parlamenta FBiH pokušala imenovati Asima Kambera. Prijedlog nije prošao. Među osam zastupnika koji su glasali protiv, bili su i zastupnici Naše stranke.

Tim povodom reagovao je Mirsad Čamdžić.

Saopćenje prenosimo u potpunosti.

"Asim Kamber javnosti je najpoznatiji po sumnji za učešće u krađi izbornih glasova u Krajini, zbog čega je i hapšen. Poznat je, također, i po prijetnjama novinarima te po još jednoj optužnici za ometanje pravde. Asim Kamber danas je po prijedlogu SDA trebao biti imenovan na čelo Mandatsko-imunitetske komisije Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Predsjedavanje ovom Komisijom podrazumijevalo bi sazivanje sjednica komisije i razmatranje zahtjeva za odobrenje pritvora, odnosno krivičnog postupka protiv zastupnika. Na osnovu njihovog izvještaja, parlament odlučuje da li će nekom zastupniku biti ukinut imunitet.

Da je imenovan, Kamber bi došao u priliku da razmatra i zahtjeve koji će se odnositi na njega. Ironično govoreći, Asim Kamber kao osumnjičeni za krađu glasova bio bi u sukobu interesa s Asimom Kamberom kao političarem uopšte, a pogotovo kao predsjednikom komisije koja odlučuje o njegovom imunitetu.

Bili smo protiv dovođenja u tu situaciju, kako kolege Kambera, tako i Parlamenta. Pokušaj ovog imenovanja još je jedan očit dokaz kako SDA zarobljava državu i stavlja je u službu vlastitih kadrova. Na sreću, ovog puta bezuspješno", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije