Bursać: Zašto se Vučić i Dodik 'bore' da se ne usvoji Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

/ Komentari (31)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

Ja1

Ne znam jel ko primjetio u cijelom tom govoru je vucic provukao neku vijest o bosnjacima sandzaka da su provocirali srbe. Opet neka lazna vijest u svrbu zakuhavanja, nije on to dzaba spomenuo, bojim se da bi bosnjacima sandzaka moglo postati tesko narednih dana. Nisu oni dzaba se sastajali, ja ne mislim da je ovo samo politicka igra, meni vise lici na milosevicevu igru nevinosti i ugrozenosti srba.

Njemačka

Zlaja je pokazao da je "maher " !!!

jkeKLČKELKLEKL

A dosadno im. A možda i tebe malo da nasekiraju ;)

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

Miko

***

njnkml,č.č.-.-

Dobar je ovaj moderator, ali nije on to još uvežbao ;)

Ko su politicki srbi u Bosni?

Cije su nacije u BiH? Ako su Srbije ili Hrvatske, zar nisu nacionalne manjine. Da nam bude jasno: To su nacije nepostojece Jugoslavije-SHS. Ne postoje te kategorije Ustavno kao nacije! Nasa nacija je Bosanskohercegovacka (Bosanska). Ono sto se srbi i hrvata po BiH nije dijaspora ni Srbije ni Hrvatske! Samo neuki ne shvataju da Srbija i Hrvatska nemaju nikakva pravnog osnova “skrbiti” o nacijama nepostojece Jugoslavije izvan maticnih drzava. To nisu njihovi narodi!! Nasim politicari trebaju reci vlastima Srbije i Hrvatske, pred novinarima: “Vi nemate dijasporu u BiH. Prestanite se mijesati u nase odnose.”

Pitanje za reisa Kavazovica:

Jeli Islamska Zajednica BiH poslala delegacije u Arapske i muslimanske zemlje da sprijece lobiranje Srbije protiv izglasavanja Rezolucije UNa o genocidu u Srebrenici i Zepi? Koliko je opasno da drzave glasaju protiv Rezolucije i vladavine prava UN sudova, isto toliko je opasno i da ostanu suzdrzani.

sramotni zakon debila i psa incka

se uredno provodi. tako će se provoditi i fekalna un rezolucija. tupo poture voli bezvezne papirine koje su neprovodive.

Ljiljan:VLASI SU TURSKA KOPILAD

UČIT ĆE DJECA U ŠKOLAMA KO JE POČINIO GENOCID,VLASI ĆE MORARI DA PLATE RATNU ODŠTETU BOŠNJACIMA OKO 200 MILIJARDI AMERIČKIH DOLARA TO JE PROŞLO NA AMERIČKOM SUDU JIŠ NA NEKOM SUDU NEKE ČLANICE EU I BABO RUČO!

🙊🙉🙈

Cije su nacije u BiH? Ako su Srbije ili Hrvatske, zar nisu nacionalne manjine. Da nam bude jasno: To su nacije nepostojece Jugoslavije-SHS. Ne postoje te kategorije Ustavno kao nacije! Nasa nacija je Bosanskohercegovacka (Bosanska). Ono sto se srbi i hrvata po BiH nije dijaspora ni Srbije ni Hrvatske! Samo neuki ne shvataju da Srbija i Hrvatska nemaju nikakva pravnog osnova “skrbiti” o nacijama nepostojece Jugoslavije izvan maticnih drzava. To nisu njihovi narodi!! Nasim politicari trebaju reci vlastima Srbije i Hrvatske, pred novinarima: “Vi nemate dijasporu u BiH. Prestanite se mijesati u nase odnose.” ka Ko su politicki srbi u Bosni? Kaže neko ko je priznat 1971 u toj istoj SFRJ. Jel to znači da i vi onda ne postojite

🙊🙉🙈

Ne znam jel ko primjetio u cijelom tom govoru je vucic provukao neku vijest o bosnjacima sandzaka da su provocirali srbe. Opet neka lazna vijest u svrbu zakuhavanja, nije on to dzaba spomenuo, bojim se da bi bosnjacima sandzaka moglo postati tesko narednih dana. Nisu oni dzaba se sastajali, ja ne mislim da je ovo samo politicka igra, meni vise lici na milosevicevu igru nevinosti i ugrozenosti srba. ka Ja1 Oni nisu Bošnjaci jer nisu državljani BiH nego državljani Srbije

To je "borba" za ISTINU

Tragajući za istinom o srebreničkom zločinu, autori ovog rada pošli su od definicije genocida. Naveli su sastavne elemente pojma genocid, a posebno naglasili nameru da se zločin počini. Niti jedan od tri sastavna elementa genocida nisu našli u srebreničkom zločinu, niti genocidnu nameru. Nadalje, na temelju relevantnih dostupnih istorijskih izvora i literature, pokušali su da utvrde približan broj žrtava u Srebrenici. U obradi teme uglavnom su se oslanjali na inostrane izvore, kako bi izbegli pristranost. Posebno su posvetili pažnju igri oko broja žrtava. Na osnovu inostranih izvora došli su do zaključka da je cifra od 8.000 preuveličana i politički iskonstruisana. Tvorci projekta Srebrenica bili su Klinton, Alija Izetbegović i Franjo Tuđman. Cilj je bio preuveličati broj muslimanskih žrtava u Srebrenici. SAD želele su izazvati bombardovanje Republike Srpske, zato je Klinton tražio od Izetbegovića da se pobije 5000 muslimana da bi bombardovao Srbe. Uglavnom, autori konstatuju da se u Srebrenici desio zločin nad muslimanima, nakon što su muslimanske snage pobile preko 3.000 Srba u okolini Srebrenice. Konstatuju da su srpske snage prošle kroz 42 muslimanska sela i da nisu ubile niti jednom civila, ženu, dete niti bolesnika. Meeđu ubijenim muslimanima nema žena, a on a one su ključ za genocid. Stvarni broj muslimana je između 800 i 1.200 u Srebrenici i okolini. Masakr u Srebrenici 1995. godine i broj od 7000 ubijenih muslimana bio je trijumf propagande SAD i Alije Izetbegovica.

🙈🙉🙊

To je &amp;quot;borba&amp;quot; za ISTINU<<Pogrešna ti je istina

071

Dobra fotografija uz clanak. Budi emocije. Posljednji poljubac Romea (Oscara) i Julija pred izvrsenje pakta o suicidu.

Ne pijem dok Paja vozi

Dobra fotografija uz clanak. Budi emocije. Posljednji poljubac Romea (Oscara) i Julija pred izvrsenje pakta o suicidu. ka 071 Posjeti me na reklamu za Nektar; Hoćeš kusur ili žvaku? Svejedno je, onda žvaka! Nije svejedno❗

čitaj čita:

Kaže neko ko je priznat 1971 u toj istoj SFRJ. Jel to znači da i vi onda ne postojite ka 🙊🙉🙈 "Ako Bošnjaci ne bi ovo primili..." "Ko god dakle ovom narodu dobra želi on ne sme Bošnjacima nasledstveno..." "...nekoliko mladih Bošnjaka u srpsku službu državnu prima..." "...štampati kratka i obšta narodna istorija Bosne u kojoj ne bi se smela izostaviti slava i imena nekih muhamedanskoj veri prešavši Bošnjaka." "Na istočnog veroispovedanija Bošnjake veći upliv imati neće biti za Srbiju težak zadatak Više predostrožnosti i vnimanija na protiv toga iziskuje to, da se katolički Bošnjaci zadobijedu. Na čelu ovih stoje franjevački fratri..." Navodi su iz "Načertanija", od Ilije Garašanina (o pomenutom: Највећи државник и администратор уставобранитељског времена, Гарашанин јеимао великих заслуга за увођење уставобранитељскога режима. Створио је полицију у Србији и бирократски начин управе.) Načertanije je napisano 1844 kao program odnosa Srbije prema ostalim narodima i zemljama koje su još bile pod okupacijom. Ako nisi skontao na prvu, procitaj jos jednom. A sada i nagradno pitanje: Koliko puta u Nacertaniju Garasanin spominje Srbe, a boga mi i Hrvate, kao narode u Bosni i Hercegovini?

za To je &amp;quot;borba&amp;quot; za ISTINU

„Mi ne možemo očistiti niti možemo imati rešeto da prosijemo samo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi, a ostali da odu. Pa to je, to neće, ja ne znam kako će gospodin Krajišnik i gospodin Karadžić objasniti svijetu. To je, ljudi, genocid”. Tako je govorio Ratko Mladić, načelnik Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, 12. maja 1992. u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kad je čuo planove srpskog rukovodstva. I njemu je bilo jasno do čega će dovesti ratna politika Radovana Karadžića, Momčila Krajišnika, Biljane Plavšić, Nikole Koljevića i ostalih glavešina, pod budnim okom i kontrolnim džojstikom Slobodana Miloševića. Tačnije, genocidna politika je već počela da se sprovodi u aprilu 1992. godine, kad su srpske snage, uz podršku JNA i paravonih jedinica iz Srbije, započele etničko čišćenje istočne Bosne, ubijajući civile po Zvorniku, Višegradu, Bratuncu, Bijeljini i mnogim drugim gradovima i selima. U aprilu je počela i opsada Sarajeva koja će trajati 44 preduga meseca.

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

VOLI TEBE babo

***

Gost

Cije su nacije u BiH? Ako su Srbije ili Hrvatske, zar nisu nacionalne manjine. Da nam bude jasno: To su nacije nepostojece Jugoslavije-SHS. Ne postoje te kategorije Ustavno kao nacije! Nasa nacija je Bosanskohercegovacka (Bosanska). Ono sto se srbi i hrvata po BiH nije dijaspora ni Srbije ni Hrvatske! Samo neuki ne shvataju da Srbija i Hrvatska nemaju nikakva pravnog osnova “skrbiti” o nacijama nepostojece Jugoslavije izvan maticnih drzava. To nisu njihovi narodi!! Nasim politicari trebaju reci vlastima Srbije i Hrvatske, pred novinarima: “Vi nemate dijasporu u BiH. Prestanite se mijesati u nase odnose.” ka Ko su politicki srbi u Bosni? Koliko ti plaćaju za ovo teoretiziranje o Hrvatima i Srbima i kojoj se čitalačkoj publici obraćaš? Možeš samo svojima koji bez džambo plakata neznaju kako se izjasniti na popisu stanovništva.

***

***

Sarajevo bih

***

Sale

Jesi li mu *****io dodo?

Srpkinja

Ko je ovaj Bursać. I on će se hvatati za američki avion.

Srpkinja

Cije su nacije u BiH? Ako su Srbije ili Hrvatske, zar nisu nacionalne manjine. Da nam bude jasno: To su nacije nepostojece Jugoslavije-SHS. Ne postoje te kategorije Ustavno kao nacije! Nasa nacija je Bosanskohercegovacka (Bosanska). Ono sto se srbi i hrvata po BiH nije dijaspora ni Srbije ni Hrvatske! Samo neuki ne shvataju da Srbija i Hrvatska nemaju nikakva pravnog osnova “skrbiti” o nacijama nepostojece Jugoslavije izvan maticnih drzava. To nisu njihovi narodi!! Nasim politicari trebaju reci vlastima Srbije i Hrvatske, pred novinarima: “Vi nemate dijasporu u BiH. Prestanite se mijesati u nase odnose.” ka Ko su politicki srbi u Bosni?

Srpkinja

Islamska deklaracija govori o NEPOSTOJANJU naroda. U Bosni žive Srbi. 1991. 63% bosne i Hercegovine bilo je po katastarskim knjigama, u privatnom vlasništvu Srba. Sve je lako dokazivo. A u Americi privatno vlasništvo je neprikosnoveno

Zasto negiraju genocid?

1 Nedovršen projekat. Priznanje genocida bi onemogućilo dalje provođenje velikosrpslog projekta zločinom. Morao bi se priznati poraz i propast projekta. Negiranje znači pripremu za nove genocide. 2 Bojazan od gubitka ratne stečevine. Mogla bi MZ ukinuti dejtonski ustroj BiH, nastao kao posljedica zločina i genocida. Zato ne žele priznati presuđeni genocid. 3 Sakrivanje iza naroda. Opravdavaju se da bi priznaje genocida stavilo stigmu srbijanskom narodu. Znamo da je genocid dio političkog velikodržavnog projekta, a ne karaktera naroda. 4 Negiranje genocida, veličanje zlocinaca i slavljenje zločina je potvrda da je genocid doprinio ostvarenju ratnog cilja. Time se potvrdjuje da se genocid isplati, sto je motivacija za cinjenje novih genocida. 5. Bojazan od placanja odšteta zrtvama i drzavi.

Ispravka krivog navoda

Kaže neko ko je priznat 1971 u toj istoj SFRJ. Jel to znači da i vi onda ne postojite ka 🙊🙉🙈 . Ustav 1974. Bosnjake pominje 1825 novoformirana Matica srbska. Znaci znali su za njih. Pominje ih 1844 Ilija Garasanin u Nacertaniju. Znaci postojali su slovom i brojem. Jes da ih kao narod pominju u tri religije, ali ne znaju za Srbe i Hrvate. Kome sad vjerovati? Tebi neukom, ili historijskim cinjenicama? Prosudi i ti.

Opet neznalica

Oni nisu Bošnjaci jer nisu državljani BiH nego državljani Srbije ka 🙊🙉🙈 Do 1878 to je bila Bosna pa su kao narod Bosnjaci. Od 12 vijeka nijedan dio Bosne, pa ni danasnji Sandzak nije bio u Srbiji. Tek formiranjem Kraljevine SHS Sandzak se dijeli na tri dijela od kojih jedan pripada Srbiji. Zato u Sandzaku postoji rezidualni narod Bosne u drugoj drzavi. Razlikuj 3 pojma: narod, politicki narod i nacija. Ti ih brkas. Za tebe je VJERA i narod i nacija.

/ Najnovije