Bursać kategoričan: Ambasador Kalabuhov otvoreno, neuvijeno prijeti BiH

13
A. S.
Bursać kategoričan: Ambasador Kalabuhov otvoreno, neuvijeno prijeti BiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Face TV / Dragan Bursać i Igor Kalabuhov

Igor Kalabuhov, ambasador Rusije u Bosni i Hercegolvini, večeras je gost FACE TV-a, gdje je govorio o ruskoj invaziji na Ukrajinu, a između ostalog, i izjava koja je dao ranije na Federalnoj TV, gdje je izrekao i skrivenu prijetnju BiH ako donose odluku da se priključi NATO-u.

Već tokom gostovanja kod Senada Hadžifejzovića na društvenim mrežama su objavljivanje reakcije na gostovanje Kalabuhova na FACE TV-u.

Među prvima ase javio Dragan Bursać, poznati kolumnista portala Radiosarajevo.ba, koji je na Twitteru napisao sljedeće:

Objavljen snimak teške nesreće kod Srebrenika: Učestvovalo vozilo EUFOR-a

Objavljen snimak teške nesreće kod Srebrenika: Učestvovalo vozilo EUFOR-a

"Ruski ambasador upravo kaže da je upozorio, BiH glede ulaska u NATO. Ako ovo nije... Eto vam ga pa gledajte šta ćete s njim", napisao je Bursać.

Zatim je Bursać dodao još jedan komentar nakon što je Kalabuhov zaprimjetio i Hrvatskoj...

"Otkud vi znate da mi nemamo planove protiv Hrvatske, Mađarske Poljske.. Ruski ambasador Kalabuhov sada", dodao je Bursać u svom tweetu.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Bursaća u želji da dobijemo još neki komentar na gostovanje ruskog ambasadora na FACE TV-u.

"Ambasador Kalabuhov otvoreno, neuvijeno prijeti BiH. Samo ovaj put kaže da to nije prijetnja, nego upozorenje. Nije šija nego vrat. Kome ni to nije bilo dovoljno, mogao je čuti kako su možda iduće mete Rusije - Poljska, Hrvatska, Mađarska... Kome ni ovo nije dovoljno, mogao je čuti bizarnost po kojoj je Rusija napadnuta, a ne Ukrajina, dok Rusija, pazite sad - oslobađa Ukrajinu.

Ako ovo nije 'wild card' za proglašavanje ovog čovjeka personom non grata u BiH, ne znam šta treba da se desi. Da naprave desant na zemlju. Ako išta ima dobro u ovoj priči, to je fakat da je ovaj čovjek potpuno iskren i da više niko sa ruske strane ne skriva novu osvajačku doktrinu. Dobrodošli u vrli novi svijet pred vratima Svjetskog rata", kazao je Bursać za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije