Ambasada SAD: "Prijetnje ruskog ambasadora u BiH su opasne i neodgovorne"

7
Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD: "Prijetnje ruskog ambasadora u BiH su opasne i neodgovorne"
Foto: Arhiv / Ambasada SAD

Povodom izjave ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova da će uslijediti ruska reakcija ukoliko Bosna i Hercegovina postane članicom NATO-a, pri čemu se ambasador Ruske Federacije pozvao na primjer Ukrajine, danas je reagirala i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu.

Njihovu objavu na Twitteru prenosimo u cijelosti:

"Posljednje prijetnje ruskog ambasadora u Bosni i Hercegovini su opasne, neodgovorne i neprihvatljive. Niti jedna treća strana nema pravo glasa u sigurnosnim aranžmanima između NATO-a i suverenih zemalja.

Optužen Admir Lekić: Pretukao bivšu djevojku i zapalio vozilo njene majke u Sarajevu

Optužen Admir Lekić: Pretukao bivšu djevojku i zapalio vozilo njene majke u Sarajevu

Nastavit ćemo čvrsto stajati uz Bosnu i Hercegovinu dok poduzima potrebne korake kako bi osigurala svoje mjesto u euroatlantskoj zajednici", naglasili su iz Ambasade SAD u BiH.

Podsjetimo, ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov izjavio je kako naša zemlja ima pravo odlučiti hoće li biti članicom NATO-a ali je upozorio kako i Moskva zadržava pravo reagirati na takvu mogućnost u skladu svojim interesima.

"Ako BiH odluči da biti članica bilo čega to je unutarnja stvar. Ali druga stvar je naša reakcija. Na primjeru Ukrajine mi smo pokazali što očekujemo. Ako bude prijetnja, mi ćemo reagirati", kazao je Kalabuhov u emisiji Mreža za Federalnoj TV izričući tako jedva skrivenu prijetnju.

Više o izjavama ambasadora Rusije pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije