Burne reakcije na izbor Sadika Ahmetovića: Tuzla kaže dosta!

Radiosarajevo.ba
Burne reakcije na izbor Sadika Ahmetovića: Tuzla kaže dosta!
Facebook / Sadik Ahmetović

Izbor Sadika Ahmetovića, bivšeg ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine i zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, za novog direktora Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, izazvao je nezadovoljstvo i burne reakcije djela građana Tuzle. 

Sadik Ahmetović novi direktor Doma za djecu bez roditeljskog staranja

Sadik Ahmetović imenovan je za novog direktora Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH za Fenu je izjavio da na ovu funkciju dolazi s novim vizijama. "Ovdje ima mnogo infrastrukturnih stvari koje trebamo riješiti, jer ugrožavaju zdravlje djece, posebno kada se radi o kupatilima.

"Hoćemo li mirno promatrati imenovanje osobe sumnjivog morala na mjesto direktora Doma za nezbrinutu djecu? Podignimo svoj glas! Svako malo se pomjeraju granice tolerancije. Vrijeme je da im kažemo DOSTA", navodi se u reagiranju koje potpisuje Omer Isović, administrator grupe "Grad Tuzla".

 

Ova neformalna grupa građana Tuzle najavila je da će uputiti dopis predsjedniku Vlade Tuzlanskog kantona dr. Denijal Tulumoviću i predsjedavajućem Skupštine TK Žarku Vujoviću. Njihov osnovni zahtjev je da Ahmetović ne bude na čelu ove ustanove.

"Tuzla kaže dosta... Pozovite prijatelje u grupu , moramo biti jaki i složni", navode organizatori ove inicijative.

Inicijativa je, kako se može primijetiti na društvenim mrežama, dobila široku podršku, no vlasti Tuzlanskog kantona se još uvijek ne oglašavaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije