Burna reakcija iz stranke Šemsudina Mehmedovića na potez Denisa Bećirovića: "Ovo je uvredljivo"

15
Radiosarajevo.ba
Burna reakcija iz stranke Šemsudina Mehmedovića na potez Denisa Bećirovića: "Ovo je uvredljivo"
Foto: Predsjedništvo BiH / Denis Bećirović i Roberto Gualtieri

Nisu dobre namjere uvijek korisne, smatraju u stranci Naprijed!, čiji je lider Šemsudin Mehmedović, iz koje pozivaju predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine da povuče predloženu inicijativu da Parlament Italije usvoji rezoluciju podrške nezavisnosti i suverenitetu Bosne i Hercegovine.

"Ova inicijativa Bećirovića zapravo je poziv državama koje su priznale BiH 1992. da preispitaju dato priznanje i snažno ide na ruku Srbiji i RS. Uskoro bismo mogli gledati crnogorski parlament kako donosi rezoluciju o preispitivanju priznanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Bećirovićeva inicijativa je uvredljiva i za domaćine, Italiju, koja je već 1992. jasno iznijela svoj stav. Sada se čini kao da Bećirović sumnja u stav Italije", smatraju u ovoj stranci.

EURO 2024 | Uživo iz Berlina s utakmice Europskog prvenstva: Nizozemska - Turska 0:1

EURO 2024 | Uživo iz Berlina s utakmice Europskog prvenstva: Nizozemska - Turska 0:1

Jasno je da će iste one države koje su bile na strani Srbije u vezi sa Rezolucijom o genocidu u
Srebrenici biti sada diplomatskim kanalima pozvane od strane Srbije da razmotre donošenje
Rezolucije o preispitivanju nezavisnosti i suvereniteta Bosne i Hercegovine, navode oni.

"Sve što su Srbija, RS i Dodik radili zadnjih dvije decenije bilo je dovođenje u pitanje suverenitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine.

Nasuf Hadžiahmetović
Foto: Naprijed!: Nasuf Hadžiahmetović

Sada Beograd i Dodik imaju od Bećirovića nabačenu loptu da pozovu svoje prijateljske države da donesu rezolucije kojima će osporiti nezavisnost i suverenitet Bosne i Hercegovine, do npr. odlaska stranih sudija, ukidanja bonskih ovlasti, OHR-a i prisustva EUFOR-a, te osporavanja svake odluke o državnoj imovini koja ne bi odgovarala Dodiku i Beogradu", navodi se danas, 4. jula, u saopćenju koje potpisuje potpredsjednik stranke prof.dr Nasuf Hadžiahmetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije