Bugojno: Šest godina od napada Harisa Čauševića na policijsku stanicu

Radiosarajevo.ba
Bugojno: Šest godina od napada Harisa Čauševića na policijsku stanicu
/ Anadolija
U Bugojnu je obilježena šesta godišnjica od terorističkog napada na Policijsku stanicu u kojem je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, te povrijeđeno još šest policijskih službenika. U napadu je teže povrijeđena policajka Edina Hindić.

Obilježavanju godišnjice prisustvovali su potpredsjednici Federacije BiH Melika Mahmutbegović, Milan Dunović i ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara.

Obilježavanju godišnjice – pored potpredsjednika Federacije BiH, ministra Čampare i porodice poginulog policajca Ljubuškića – prisustvovali su i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić i načelnik Policijske stanice Bugojno Zaim Ždralović, navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP).

Tim povodom, ispred spomen-ploče u Policijskoj stanici Bugojno proučena je Fatiha, a zatim je na spomen-obilježje i mezar Tarika Ljubuškića položeno cvijeće.

Haris Čaušević, zvani Oks, proglašen je krivim i osuđen na maksimalnih 45 godina zatvora teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu, dok je drugooptuženi Naser Palislamović oslobođen optužbi pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije