Bruce Berton: OSCE, ambasada SAD i ured EU u BiH poslali pismo VSTV-u

Radiosarajevo.ba
Bruce Berton: OSCE, ambasada SAD i ured EU u BiH poslali pismo VSTV-u
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Bruce Berton

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Bruce Berton u Danu uživo na N1 govorio je posljednjoj aferi u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću, odnosno o navodima da je predsjednik ove institucije Milan Tegeltija umiješan u koruptivne radnje. Također, otkrio je da su danas iz OSCE-a, Ambasade SAD u BiH i ureda EU u BiH na adresu VSTV-a uputili pismo.

"Kada se pojave u javnosti optužbe o krivičnim djelima upućene na račun nosilaca pravosudnih funkcija, to dodatno narušava povjerenje građana u pravosuđe. Veoma je važno da te optužbe budu detaljno istražene, na jedan nepristrasan način, bez ikakvog političkog pritiska ili mogućeg sukoba interesa", kazao je Berton.

Govoreći o videu koji je objavio portal Žurnal, a čiji su akteri Tegeltija, inspektor SIPA-e Marko Pandža, te Nermin Alešević, Berton je naveo da je pogledao video i poručio da je u ovom trenutku potrebno da se istraga nastavi.

Više o tome šta je Berton govorio pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije