Brojni radovi na bh. putevima: Ovo su alternativni pravci

0
Radiosarajevo.ba
Brojni radovi na bh. putevima: Ovo su alternativni pravci
Foto: Vlada KS / Radovi na saobraćajnicama / Ilustracija

Zbog radova na sanaciji klizišta i dalje je zatvorena Zenička zaobilaznica na autoputu A-1 (oba smjera).

Za danas su najavljeni radovi u tunelu Karaula, na magistralnom putu M-18 Olovo - Kladanj. U vremenu od 9 do 15 sati tunel će biti zatvoren, a vozila će se usmjeravati starim putem (u dužini od četirikilometra).

Danas će u vremenu od 8 do 17 sati, zbog postavljanja završnog sloja asfalta, za saobraćaj biti zatvorena dionica regionalnog puta R-461a Srebrenik - Orahovica Donja (u mjestu Orahovica Gornja). Za vrijeme obustave vozila će se usmjeravati na put Srebrenik - Bukva - Gračanica.

Danas komemoracija i dženaza akademiku Dževadu Jahiću

Danas komemoracija i dženaza akademiku Dževadu Jahiću

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila će u narednom periodu saobraćati preko raskrsnice u Topčić Polju.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica - Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac - Olovo (Čevljanovići - Nišići), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija - Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje - Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča - Goražde, kod mjesta Filipovići, saobraća se otežano, jednom trakom.

"Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije