Brojne reakcije na snimak Ivane Marić u kojem govori o nazivu Bošnjaci

0
Radiosarajevo.ba
Brojne reakcije na snimak Ivane Marić u kojem govori o nazivu Bošnjaci
Facebook / Ivana Marić

Nakon što se pojavila informacija da bi analitičarka Ivana Marić trebala biti kandidatkinja za dogradonačelnicu Sarajeva ispred Naše stranke pojavio se snimak koji je izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama.

Ona je na konferenciji u Londonu 2018. godine govorila o narodima u BiH i prilikama u našoj zemlji. 

Marić na snimku ističe da su pravoslavci uglavnom Srbi, katolici uglavnom Hrvati, dok su muslimani otkrili naziv Bošnjaci i da se tako sada nazivaju.

Snimak je postao viralan na društvenim mrežama, a brojni korisnici joj upućuju kritike zbog njenog stava, te smatraju da ona zbog ovoga ne treba da bude dogradonačelnica.

Podsjećamo, stranke Četvorke ranije su kazale da će kandidat za gradonačelnika Sarajeva biti Bogić Bogićević, kao kandidat SDP BiH, dok je dva dogradonačelnika predložiti Naša stranka i Narod i pravda.

Konstituirajuća sjednica Gradsko vijeća još uvijek nije zakazana, ali nakon što je završeno glasanje u općinskim vijećima i nakon što je Centralna izborna komisija potvrdila mandate jasno je da će Četvorka imati većinu u Gradskom.

Četvorka će imati 18 gradskih vijećnika, a za izbor gradonačelnika i dogradonačelnika je potrebna većina od 15 vijećnika.

SDA ima četiri vijećnika, Demokratska fronta, BOSS, Savez za Stari Grad i Unija socijaldemokrata po jednog. Enisa Spahić i Srđan Srdić će biti samostalni vijećnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije